Followers

Google+ Followers

10 January 2013

Sweet Memories : Pemberian Teddy

Actually i nk imbas balik kenangan yang PALING SWEET ngan SEMUA teddy yg ader nie..... Nie adalah diantara teddy yang lama yang i jaga until skrg... i simpan di umah parents i kat Ipoh... tp disebabkan i dh ader anak gugurl so.. my mom sarankan i utk serahkan kesemua teddy yg i sayang nie pd my daughter... walaupun teddy nampak mcm teddy biasa jew, tapi teddy2 nie ade kenangan yang patut diabadikan dalam hati i... i pelihara teddy nie ... walaupun USIA teddy nie LAMA tp nampak elok kan ??? I jenis suka hargai pemberian orang plus itu yang menyebabkan segala yang i hargai akan kekal lama disisi i ...

Sebenarnye bukan 4 ekor teddy jew.. byk lg tp nie i pilih yang PALING i sayang kerana punyai kenangan yang tersendiri ... satu kenangan yang abadi ...

I dibesarkan ngan 2 adik beradik lelaki dan I sowang2 jew ank perempuan dalam umah tu (tunggal gugurl)... Tiap kali bergurau, bercerita, tengok tv, main or anything semua perihal lelaki... kawan2 I pun majoriti adalah lelaki berbanding perempuan... entah lar... tp nasib baik my mom didik I jd keperempuanan sedikit .. my mom mendidik I cara nk uruskan rumah dan sebagainyer.. My abah work as policeman so dia abit garang... dia didik I to be independent .. so yeahhh thats me ..

Oneday, I keluar gi shopping complex with my parents.... sambil jalan i ternampak teddy kuning nie.. that time umur aku baru darjah 1 kot.. such long time ago... aku teringin nk ader teddy... i holding my abah hand then menangis agar membelikan aku teddy tu... huhhuhu... even my abah nie garang tp sebenarnye hati dia lembut pada anak ppuan sowang nie... so sweet kan.... actually I bukan jenis ank manja yang selalu dok merayu ker aper... haha daripada I kecil cara I lebih relex dan suka buat hal sendiri...

Well abah belikan teddy kuning nie.. I ingat lg ... sambil menangis gembira setelah menerima teddy yang abah beli... siap berplastik lg... I bawak naik ke bilik terus I letak di satu sudut dlm almari baju... tiap hari I tidak akan peluk teddy ni TETAPI I akan selalu menjengok teddy dan tersenyum riang (punyer lar sayang pd teddy nie). Sampai lar I besar remaja... baru I bukak plastik dari teddy nie tp still tak bawak keluar dari almari baju yang khas utk teddy.. huhuhu...

Pemberian Pertama dari Abah - Usia teddy nie 28 thn

Teddy coklat nie adalah pemberian ke-2 my abah berikan pada i, waktu tu I darjah 2 ker or darjah 3.. ala lupa lar... huhuhu.... sama jew... I simpan dlm almari bersama2 teddy kuning nie... so i dah ader 2 koleksi teddy yang amat aku sayang... yeah lar.. setiap pemberian ikhlas berserta perasaan penuh kasih sayang akan i abadikan until hari nie.. Sebenarnyer masa i kecil sehingga remaja i close with my father berbanding my mother coz my mom jenis straight forward ngan i hahahha... tp bila dh habis diploma, i lebih close with my mother berbanding my father .. yeah lar dh besau kan... malu pulak...

Pemberian ke-2 Abah - Usia Teddy nie 26 tahun gitu lar.. lupa dah ...

Teddy kat bawah nie pulak...... pun teddy yang i sayang.. tp pemberian dari special frenz a.k.a bekas boyfrenz lamew masa bercinton gile2 remaje gitu... hahaha.... yang mcm itik comey tu .. hahahha i bawak kat opis utk jd penganti peneman i di office...  itik comey nie diberi time i gi pusat video games masa i kerja part time...opss masa i workerholic..dia rimas dan ajak i berhibur di pusat video games .. dia hadiahkan masa besday i... murah tp ikhlas... 

Yang mcm beruang tak der tulang nie pulaks dihadiahkan secara tetiba oleh seorg kawan yang i tak sangka dia menaruh hati pada i .. kami bekerja sama selalu kuar shopping sesama.. dia tau fav i adalah teddy... then, dia hulurkan teddy nie tanda menghargai persahabatan kami.. ushhh time dia kasi depan org ramai.. romantik giler cara dia kasi tu.. hehehe terharu sekejap.. tp teddy nie buat bantai pelukkk tp still i jaga dengan baik agar tidak rosak... huhuhu...


Pemberian ke- 3 - Usia teddy dh 12 thn
Pemberian ke-4 - Usia dh 10 thn









Now i kasi SEMUA TEDDY YANG I SAYANG kepada ORANG YANG I SAYANG (my kids) ... hope anak2 mama dpt jaga pemberian mama sebagaimana mama menjaga pemberian dari org yang mama sayang...




~ XOXO ~ 
cayang sgt2 with my precious Haris Haikal and Qhoshimah Humaira' !!!

2 comments:

  1. cute je tengok teddy bear tu..seronok kan kenangan manis yg lama2 kan..dah banyak teddy bear,x payah beli kat anak2 dah lepas nie..bagi yg ade je..masih elok lg tu..:-)

    ReplyDelete
  2. huhuhu... betoi awk... saya jaga ngan baeknye semua gift yang special nie..yeah really sweet memories.. sbb nie jugak lar my mom suruh let go kat ank2.. n terpaksa lar i handover semua cute teddy to my kids... lg pun mrk suka cute things..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...