Followers

Google+ Followers

15 January 2013

OWhH : Bahaye ek tidoq dlm keadaan Lampu terpasang... adeh..


Ish... ishh.. takut ... rupenyer ngan lampu nie pun kita buleh terdedah utk dapat kanser payudara jugak ek .. ini disbbkan melatonin yang rendah dalam pembentukkan kanser... owh.... so tu aa salah satu puncenyew. ushhh takut pulaks bacew... ermm cahaya lampu pada waktu malam sikit sebanyak mengganggu salah satu pertahanan semulajadi tubuh kita untuk menentang barah iaitu dikenali melatonin... arrhhh tak tau aa tentang sains nie sgt de.. aper yang di baca itu totally FAKTA yang betoi... kene caya niew.. huhu

Means,dengan adanya sedikit cahaya (even cahaya samar-samar) otak kita mudah terangsang dan menyebabkan otak bekerja , sekaligus menyebabkan otak tidak dapat berehat. -sumber

So .. moral of story.. satu umah gelap sgt pun susah karang anak2 menjerit ketakutan pulak.. so..kalu anak2 kite jenis penakut gelap.. cadangan dlm bilik tidoq tu biar aa ditutup semua lampu.. then bukak lampu kat luar (lampu secoet jew), tutup pintu sikit... dh test dh.. memang gelap.. or pasang lampu kecik kat tepi suis tu... ha... abis cerita... selamat..

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...