Followers

Google+ Followers

25 January 2013

Yey !! kursus....


Setelah 3 tahun i stop berkursus bagai, and i sering menolak kursus dari luar, eventho under my own roof (MOF) HANYA disebabkan fully breastfeeding ... akhirnyer ... sampai gak masanyer i join balik my own activities...

Tentative utk kursus tu... hahaha mcm letih jew...
.
.
.
Yeyy !!!!!!!!!! .... i still keep on update my status in FB, G+ dan blog...

Saje nk sibukkan diri... lebih byk kursus lg baik... rite...

22 January 2013

Lepaks kat CUKAI collect INFO

Tadi i stuck kat Cukai just nk collect info baek punyer ... aper lagi sambil nk mengorek rahsia, i buek keje part time sekali iaitu menyebuk kerja owang lain ....hahahaha bukan selalu pun i kaco owang.. time pose mcm nie lar i nk menyakat owang ... busan asik dok bilik jew...

Nie my best frenz ... i suka bkawan ngan dia coz she very easy going person. I suka bekawan ngan jenis kawan yg sporting dan tentunyer bahasanye penuh sopan eventho he/she jenis yang ceria dan open minded. susah nk cari kawan mcm nie rite... 

My best frenz ever... semoga yan sihat ngan baby dalam pewout...

Hahahahaha... tengok sukew i kaco kak long.. my big sista... jangan mare yerk kak long.. nanti kene jual... kuikuikui ...

my big sista tak nk tunjuk muka.. sorry dik na, no interframe please...

Memandangkan bangunan kementerian nie sejuk tahap dewa ... mcm kutub utara je.. terpakse lar i memakai shawl yg berbulus-bulus niew... sat-sat ramai yg tanyer 'hang nie dok kat KOREA ka?'... i sengeh ajer lar .. nk jawab lebih karang.. adehhhh terserlah kekalutan i ... dah pulaks keluar jawapan yg tak logic pulaks...


Me n BFF

 Sesi tak der kroje.... sementara waiting ...............
.
.
.
.
.
.
( saya petugas kaunter yang mesra dan prihatin gitu !!! huhuhu )
tengok sign nie !! baca tau.

Sejuk giler... OPIS a.k.a winter sonata



~ XOXO ~

21 January 2013

Family day MOF

Nie... baru first time i join MOF punyer family day... setelah 7 tahun berkhidmat di badan kerajaan nie.. adoiiii hope next year jgn buek kat tempat yg sama... adoiii ngan berlecak nyer.. abis seluar ank teruna i... comot... sekali ngan kasut i.. habis...

Register pukul 7.30 pagi, tp i mai pukui 8.30 pagi... nasib aa dapat kupon free KFC.. hahaha benda yg FOC sapa tak mau kan.. rembat aa... letih aa family day nie.. ingatkan mcm relex je... sakit habis badan i...

Muka sembab bangun pagi kene pulak makan nasik lomak.. adeh.. hilang semangat ...hahaha ngan tudung nyer pakai main rembat je.. adoiii mcm makcik pun ader ...
time nk posing ngan kak mah lar... humaira nk bergayut... adjust alignment sikit ...huhuhu
me and nieza my old frenz kat audit... misss you so much nieza ...
Pengacara jemputan utk hari keluarga MOF tahun nie... sapa lg.. jeng.. jeng.. mrk memang menghiburkan.. cumanyer permainan kurang aa... tu yg busan tu.. huhuhu 

Disamping itu jugak .. ader 2 lg artis jemputan yang menyanyi dlm tengahari gitu iaitu Jay Jay dan Shiha... yang i sempat layan hanya Jay Jay jew sebab dh tak larat nak menanti sampai ending.. letih sgt2...


Jemputan VVIP.... yang hadir our KSP, Timb Menteri Kewangan dan VVIP yang lain turut merasmi dan memeriahkan family day 2013. buleh aa.. Mrk pun join gak games2 yang ader tu...

jemputan VVIP.... xoxo.. huhu tak sangka yg mai tu NABIL JEFFRI...makaiiii handsome nye...

VVIP turut serta dlm sukan yg dianjurkan... cer husha sape tu.. huhu ..

Nie lew doorgift yang dpt masa registrations awal pagi tu.. adeh.. sungguh... sungguh... tepahapew.. tp tak per lar dh owang kasi ... hambik jew...
nie semua barang yg dpt pun.. ala.. tak best nyer...
Nie pulakss... masa nk blk... huhuhu tak der kerja kan... nk naik kuda takut, so duduk jew tepi kuda tu... kuda tu pun mcm boh layan je kat i... hahahaha gile.. giler...


Nie pulak... snap masa dlm kereta .. nk blk dalam kul 3 petang gitu... lena anak gegurl mama... letih dari pagi tak tido... dh lew kene bangun awai.. haaaa yang anak teruna mama nie lawan mata sikit... balik tu buleh lagi sambung main.. tp takper at least mrk happy...


ME just me 'MOKCIK STYLE' eeehaaaa !!!
 ~XOXO ~
cerita suatu hari yang meletihkan .. FIN

18 January 2013

selipar..

Teringatkan masa i dok ngan parents i dulun-dulun... setiap kali balik dari surau or masjid gerenti abg dan adik selalu complaint yang selipar mereka selalu ilang dan tertukar sebelah lain .. entah lar sapa yg suka rembat selipar tu.. pelik kan.. soklan yang selalu jd tanda tanye bile kita memakai kasut tu, tak kew dia terpikir tu selipar owang lain dan itu bukan selipar dia.. dh pulak tu rembat kat tempat ibadah pulak tu.. adoiii dia tak rasa dose ka .. kalu teringat balik rasa mcm kelakar giler pulaksss...

Alternatif ...... yang buleh buek ader la...





Pas nie gerenti tak der owang nk rembatnyer... Kalu alternatif yang dicadangkan tak makan saman gak.. hahahaha dh tau dh....  kalu ader pun nk tau sapa ????

.
.
.
.
.
.
.
.
.
 Jeng... jeng....


hahahahahahahaahaha
~ XOXO ~

17 January 2013

Takdo krojew... sementara nk tunggu jamuan bermula..

 .
.
.
.
.
sambil menanti.... ketibaan.... jeng... jeng...
.
.

~ tak der krojer... posing ajer memanjang... ~

~ aktiviti bebas... ~
















Just me... !!!

16 January 2013

Semak jew...

Dari segar bijik mata... terus lesu dok pikior benda2 yang membebankan kepala hotak sampai terus sakit2... need to go to klinik ...

Pikir.. punyer pikior ..... what happen ?????
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
 .
.
.
.
.

Walllaaaa .......... jeng... jeng...

Penangannyer sampai time balik opis dan table berselerak....SEMAK  !!!!!!!!!
 ~ XOXO ~

15 January 2013

OWhH : Bahaye ek tidoq dlm keadaan Lampu terpasang... adeh..


Ish... ishh.. takut ... rupenyer ngan lampu nie pun kita buleh terdedah utk dapat kanser payudara jugak ek .. ini disbbkan melatonin yang rendah dalam pembentukkan kanser... owh.... so tu aa salah satu puncenyew. ushhh takut pulaks bacew... ermm cahaya lampu pada waktu malam sikit sebanyak mengganggu salah satu pertahanan semulajadi tubuh kita untuk menentang barah iaitu dikenali melatonin... arrhhh tak tau aa tentang sains nie sgt de.. aper yang di baca itu totally FAKTA yang betoi... kene caya niew.. huhu

Means,dengan adanya sedikit cahaya (even cahaya samar-samar) otak kita mudah terangsang dan menyebabkan otak bekerja , sekaligus menyebabkan otak tidak dapat berehat. -sumber

So .. moral of story.. satu umah gelap sgt pun susah karang anak2 menjerit ketakutan pulak.. so..kalu anak2 kite jenis penakut gelap.. cadangan dlm bilik tidoq tu biar aa ditutup semua lampu.. then bukak lampu kat luar (lampu secoet jew), tutup pintu sikit... dh test dh.. memang gelap.. or pasang lampu kecik kat tepi suis tu... ha... abis cerita... selamat..

11 January 2013

Tukar gambo pengarang blog nie..

biar muka nampak mcm nerd cikit... huhuhuhu...

Happy bersama geng di Mines

Tomey tak.... huhuhu

sukew sgt pegang... tajam... comey...

sepasang niew....  cute !!!
hahahaha dh kenyang gelak sakan yer....

menu hari nie... adehhh makan tak abiss..... huhuhu


Me n kak liza...

smile.... !!!!!!!!!!!!!!

10 January 2013

Thanks DATO a.k.a KEDE ... Huhu

Sajew nk test GIMP .. dh lamew tak digunakan .. sejak dh jadi ulat segala buku ... adeh.. baca buku baguih untuk menghilangkan rasa yang tak senang dlm kapla hotak .. rite....

Zoom jauh tak nampak words    ... huhu
Zoom dekat ader words yang tersirat dan tersurat.. huhu

D. O . N. E
~xoxo~

Sweet Memories : Pemberian Teddy

Actually i nk imbas balik kenangan yang PALING SWEET ngan SEMUA teddy yg ader nie..... Nie adalah diantara teddy yang lama yang i jaga until skrg... i simpan di umah parents i kat Ipoh... tp disebabkan i dh ader anak gugurl so.. my mom sarankan i utk serahkan kesemua teddy yg i sayang nie pd my daughter... walaupun teddy nampak mcm teddy biasa jew, tapi teddy2 nie ade kenangan yang patut diabadikan dalam hati i... i pelihara teddy nie ... walaupun USIA teddy nie LAMA tp nampak elok kan ??? I jenis suka hargai pemberian orang plus itu yang menyebabkan segala yang i hargai akan kekal lama disisi i ...

Sebenarnye bukan 4 ekor teddy jew.. byk lg tp nie i pilih yang PALING i sayang kerana punyai kenangan yang tersendiri ... satu kenangan yang abadi ...

I dibesarkan ngan 2 adik beradik lelaki dan I sowang2 jew ank perempuan dalam umah tu (tunggal gugurl)... Tiap kali bergurau, bercerita, tengok tv, main or anything semua perihal lelaki... kawan2 I pun majoriti adalah lelaki berbanding perempuan... entah lar... tp nasib baik my mom didik I jd keperempuanan sedikit .. my mom mendidik I cara nk uruskan rumah dan sebagainyer.. My abah work as policeman so dia abit garang... dia didik I to be independent .. so yeahhh thats me ..

Oneday, I keluar gi shopping complex with my parents.... sambil jalan i ternampak teddy kuning nie.. that time umur aku baru darjah 1 kot.. such long time ago... aku teringin nk ader teddy... i holding my abah hand then menangis agar membelikan aku teddy tu... huhhuhu... even my abah nie garang tp sebenarnye hati dia lembut pada anak ppuan sowang nie... so sweet kan.... actually I bukan jenis ank manja yang selalu dok merayu ker aper... haha daripada I kecil cara I lebih relex dan suka buat hal sendiri...

Well abah belikan teddy kuning nie.. I ingat lg ... sambil menangis gembira setelah menerima teddy yang abah beli... siap berplastik lg... I bawak naik ke bilik terus I letak di satu sudut dlm almari baju... tiap hari I tidak akan peluk teddy ni TETAPI I akan selalu menjengok teddy dan tersenyum riang (punyer lar sayang pd teddy nie). Sampai lar I besar remaja... baru I bukak plastik dari teddy nie tp still tak bawak keluar dari almari baju yang khas utk teddy.. huhuhu...

Pemberian Pertama dari Abah - Usia teddy nie 28 thn

Teddy coklat nie adalah pemberian ke-2 my abah berikan pada i, waktu tu I darjah 2 ker or darjah 3.. ala lupa lar... huhuhu.... sama jew... I simpan dlm almari bersama2 teddy kuning nie... so i dah ader 2 koleksi teddy yang amat aku sayang... yeah lar.. setiap pemberian ikhlas berserta perasaan penuh kasih sayang akan i abadikan until hari nie.. Sebenarnyer masa i kecil sehingga remaja i close with my father berbanding my mother coz my mom jenis straight forward ngan i hahahha... tp bila dh habis diploma, i lebih close with my mother berbanding my father .. yeah lar dh besau kan... malu pulak...

Pemberian ke-2 Abah - Usia Teddy nie 26 tahun gitu lar.. lupa dah ...

Teddy kat bawah nie pulak...... pun teddy yang i sayang.. tp pemberian dari special frenz a.k.a bekas boyfrenz lamew masa bercinton gile2 remaje gitu... hahaha.... yang mcm itik comey tu .. hahahha i bawak kat opis utk jd penganti peneman i di office...  itik comey nie diberi time i gi pusat video games masa i kerja part time...opss masa i workerholic..dia rimas dan ajak i berhibur di pusat video games .. dia hadiahkan masa besday i... murah tp ikhlas... 

Yang mcm beruang tak der tulang nie pulaks dihadiahkan secara tetiba oleh seorg kawan yang i tak sangka dia menaruh hati pada i .. kami bekerja sama selalu kuar shopping sesama.. dia tau fav i adalah teddy... then, dia hulurkan teddy nie tanda menghargai persahabatan kami.. ushhh time dia kasi depan org ramai.. romantik giler cara dia kasi tu.. hehehe terharu sekejap.. tp teddy nie buat bantai pelukkk tp still i jaga dengan baik agar tidak rosak... huhuhu...


Pemberian ke- 3 - Usia teddy dh 12 thn
Pemberian ke-4 - Usia dh 10 thn









Now i kasi SEMUA TEDDY YANG I SAYANG kepada ORANG YANG I SAYANG (my kids) ... hope anak2 mama dpt jaga pemberian mama sebagaimana mama menjaga pemberian dari org yang mama sayang...




~ XOXO ~ 
cayang sgt2 with my precious Haris Haikal and Qhoshimah Humaira' !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...