Followers

Google+ Followers

19 December 2012

19 Dis 2012 - Ermmm semalam gaji gomen... aduss byk pulak aku kene buat shortlisted utk perbelanjaan, pening gak kalu hidup umpama bujang tapi tak berapa bujang macam niew.. entah lew.. pagi2 aku mai kerja awai, gi cocok duit utk bayar yuran anak.. masyaallah byk lg yg kene bayar rupanyer !!! parah jugak. Tapi nak buek mcm maner... pendidikan anak amat penting sekarang nie.. well pagi2 dh meleleh air mata tak tahan sakit hati kerana terpaksa harungi sowang2.

Eventho 3 rat pun... itu baru suku jew... arrr ader lg kene bayar pulak... takpew sabo-sabo, pas dh bayo yuran pelajar yg kat bawah nie ader yuran lain pulak menyusul.... tadi sakit dada jap... bawak kete pun pikiran melayang-layang. fenin.. fenin...


Then ... aku nie satu jew tak berapo gemar nk isi borang. isi borang nie betoi2 buek aku tertekan sbb tengok handwriting yg tak berapa comey... nak taip guno mesin taip, adusss maleh pulaks sbb kene gi kat bilik lain di ruangan opis aku niew.. huhuhu... last2 isi pun bercinta sambil layanz tenet...


Abis jew settle pasai anak sulung, settle pulak pasai anak ke-2, dia dok batuk almost 2 weeks... risau rasanyer.. bagi madu pun tak stop2 batuk tue... td gi tempat pengasuh tengok semua bebudak batuk2 semacam.. kesiannyer ... kita org tuo nie kalu batuk sakit abis kerongkong, inikan bebudak kecik..

so... aku pun text message kat boss ckp aku lambat masuk opis sbb nk gi bwk ank ke klinik.. besh nyer bilew my boss reply 'OK'. aarrrhhh alhamdullilah ader bos yang sungguh understanding coz she mother type tau.. huhuhu kebetulan hari nie yg rawat ank aku adalah doktor yg syok kat aku.. hahaha... aduss perasan. whatever !!! ngeh.. ngeh..

Memandangkan opis aku nie ramai yg jenis fussy so terpaksa lar minta 'TIME SLIP'. yg best nyer time di time slip tu terlebih dari time yg aku demand. i just asking that nurse utk tuleh sampai kul 9.30 ajer.. tp dia kasi advance gitu sampai kul 10.30... huhuhu.... buleh aa aku mengulat sikit...


Setelah semua hal kebajikan anak2 diselesaikan... baru lar bule blk opis ngan lega walaupun kepala hotak dok merewang pikior macam2... sempat lg kat lif basement 'SNAP' gambo.. click.. click...













D.O.N.E

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...