Followers

Google+ Followers

31 December 2012

TOMORROW R NEW DAY ...

Today is the last story mory for end 2012... well tomorrow my new story book started by chapter to chapter mengisahkan suka duka abt WHAT IS HAPPENING IN MY LIFE...

Sempat lg, my son snap pic i yg tengah nangis... sbb mama dia selalu menyorok kalu nangis.. so... wish next year i tak akan nangis mcm nie lg... i dh cukup merana dh...

This year (2012) adelah YEAR yg tragis utk i... i alwayz crying.. boleh kira lar hampir hari2 gak lar... normally after sembahyang selalu i nangis, ye lar kat sapa lg kita boleh meluahkan isi hati dan kebuntuan.. HANYA DENGAN BERDOA JER..... geng office selalu complaint coz nampak sgt mata i bengkak asik nangis jer. Entah aper lar dugaan yang aku lalui tahun nie... 

Lg satu, bila aku belek badan sendiri depan cermin, ishhh rasa tak pueh hati... so hari2 aku dok menonyoh satu parut yang buat aku teringat masa lampau tp bukan parut bersalin tau.. alamak bdn byk parut tak tau maner satu.. hahaha... acah jer.. kuikuikui... ngan seribu harapan agar parut itu akan hilang terus !!!!... ermmm kita gi buek laser ok jugak kan... hahaha ....actually SEBENARNYER ITU LAR PERASAAN KU perumpamaan parut yang kekal .. tp kan, org tua2 pernah ckp la, ko try lew sental parut tu tp kesan effect yg terluka di dlm dh merobek di jiwa dan raga oo... usshhh makan dalam toqq ... !! wahhhh dahsyat ayat yg telah dibikin semula tuew...

Memandangkan nk masuk tahun baru sok ... i wish i will never cry again... i will throw away all stupid junk n live with my own life. I deserved to be happy mcm org lain gak... !!! kalu pikir kan memang tak adil.. arrrhhh PASRAH jew !!

Well, for started as human being, lets put your past mistakes and failures behind you, we're all human, put you're past in the past. Try to forgive all who have done you wrong, but forgive those who dont know what you've been through!! look towards the future! YEAH.....



Erm, i tertarik ngan quote dibawah niew .... 10 WORDS FOR WISDOM ... actually gud for practice untuk memulakan new chapter in our life... xpecially my life hahaha...  



Setelah baca punyer baca ... no 1. should be no problem lar... small matter jew tuw...  yang no. 2 nie, depends on situations sbb kita tak tau what happen next... tp kalu dh set kan matlamat should be no problemo de!!!...
 
Ha... WHERE THERE IS LOVE THERE IS LIFE... now n forever my true LUV is my son and daughter n because of that, they are my life and my world...   no. 4 ... well stand up after make a stupid mistakes... belajar utk terima hakikat supaya dapat bergerak kehadapan to improved n make my life success !! chayoookkk !!! 

No. 5 and no. 6 YOUR HEALTH IS YOUR REAL WEALTH n HAVE A SENSE OF HUMOR .. huhuhu.... im doing it now de... !!! no. 7 tuw.... ermmmm... haaa anggap jer mcm REDHO jer memanjang.. tak susah pun... no.8, 9  dan 10.... jeng.. jeng... tengah nk mengimproved kan diri... hahahaha sabo.. sabo...

OK dah sampai penghujung coretan i for last 2012.... sbbkan i pose hari nie, so tak byk yg i nk membebel-bebel.. otak dh jem sbb hypo tak makan kan.. first day pose standard... hari nie i less berckp takut byk dose... lg pun nie pose ganti plus i ader simpan nazar sikit utk tahun baru... semoga ALLAH memberkati apa yg telah i lakukan dan segala pengorbanan yang i dh buat... 

I wish i will never cry again, i wish that i will find my soul mate oneday, i wish that i will success oneday, i wish that i will be good mother to my kids, i wish that i will be gud daughter to my parents, i wish that i will be gud secretary to my sweet boss, i wish i will be a millionaire oneday, i wish that i will be seorg wanita yg disegani, i wish my kids are the best,  i wish they will be success in life and more independent... so many i wanna to wish in my life tp tak nak lar terlalu tamak sgt... so... kita redho.. berkat usaha dan kesabaran pasti membuah hasil insyaallah.... 
 
AMIN ..... xoxo

28 December 2012

Berangan ... la..la... la...

Actually i ader target for next year ... and i will make sure that i hv a few big asset.  Ermmm ... memey tinggi azam tahun baru nie. Andaikata rejeki i awal tahun dpn, everthing that i wish for will be come true insyaallah... AMIN... yang pasti BMW akan keluar sebijik.. wahhhh berangan mcm mak jenin... ngeh2... 


Perhhhh ... kete idaman.... BMW 320i sports... cun siot !! hahaha... buleh dapat tak rasanyer... kalu ader kemahuan sure ader jalannyer... n i will make sure it happen. Bile dh beli, simpanan kat umah jer, pakai kete nie bila ader urusan luar je... dan kalu gi kerja mcm sekarang nie, i nk pakai kete kancil udah lar.. biar low profile, tak suke nk belagak... lol....

Alang-alang i dok berangan syok sendiri nie... i dh bygkan kalu pasai rumah lak... i nak rumah idaman .. corner lot... besau giler... dh husha... ala lupa pulak nama umah tu... tempat RAHSIA... perhhhh berangan tak hengat... mcm kayo rayo.. ishhh maner ler tau... tertiber bulan jatuh ker ribe...pastu i hambik cuti tanpa gaji setahun dan settle aper benda yang patut di settle.. then set strategy macammaner menjadi wanita yang success. Kite nie kalu dok setempat without cite-cite pun hampeh jugakkan... at least lar... ader jugak impian kita rite.  


Gambo umah contoh jew .. bukan betoi2...

Nie kira gambo contoh aa untuk menunjukkan ciri2 rumah idaman i... kawasan luas, simple design.. yang penting cara kita medekorasikan ruang di dalam rumah itu sendiri... Iiiseymen.!!!.. kalu dpt... bahagia hidup i.... AMIN....

DISAMPING ITU, i actually ader planning nk setup business tp dok pikior business aper ek ??.. kene pikior satu business yang memberi keuntungan besau. Wahhhh nk jadi tokeh besau niew!!! hhuhuhu BUT i still maintain keje di opis skrg tp ader bisness sendiri buek side income... satu matlamat yang bagusss !!! wahhhhhhhh mahsyukkk... mahsyukkk...$$$$$$$$$.. toing.. toing...

Enough pasai kebendaan... skrg kita sentuh pasai grooming n personality... for grooming i rasa no prob sebab i dilatih utk groom everyday accept kat umah.. kat umah i jd BATMAN asik ngan baju kelawar jew.. hahahaha... cumenyer target this year, i akan make sure my weight mencapai 50kg so i perlukan strategi utk turunkan dengan drastik sikit...  ermmmm camner ek.. mungkin leh pose .. opsss pose nie byk dugaan... aduss kawan opis asik ajak kuar makan jer memanjang...


Buleh ka..????. i nie jenis pantang diajak makan.. asai kate belanjer je.. laju jer mengikut... kuikuikui... tp tak per i try tampai or tuleh perkataan ' SOWI START FROM NOW... I AM ON A 30 DAY FASTING (wajib woo)' sure org tak ganggu kan... kan.... ngeh.. ngeh.. ngeh... tak per... kita buat senaman... mungkin cepat slim river...



Macam miaw nie... yeahhhhh hari nie golek ke kiri.. sok golek ke kanan... kemon miaw... we can do it... yeahhhhhh !! last2 ...golek punyer golek last2 tertido sekejap ... opsss ...!! 

Jika ini tak menjadi jugak .... so REDHA jer lar..  hakikatnyer... kita dh cuber... LOL



Mungkin kata- kata ini buleh memberi semangat sedikit kat i sometimes.... hahahaha... 

~ XOXO ~

26 December 2012

Aktiviti Cuti Hari Krismas

Like alwayz .. no plan to go out... just cooking, cleaning and many more... ha my schedule, wake up early morning i start to cook nasik goreng kampung, afternoon i makes carrypuff plus buek extra for frozen carrypuff and bila dh petang cikit i baked some moist chocolate cakes for my kids as requested lar... kalu tak request tak der buek nyo.. huhuhu

nie karipap nyew... hahah simple jer.. buek aper yg ader dlm stok dirumah...
Tengok tuw... wahhh xcited sgt ank2 bila dh siap baked cake and mrk berkobar-kobar untuk mendekorasikan cake chocolate tadi selepas i settle put some chocolate topping ... semangat sampai habis diratahnyer benda warna-warni tu.. yg masuk dlm cake sikit tp yang masuk dlm mulut lg banyak... kuikuikui...











D. O. N. E
~ xoxo ~

24 December 2012

Playground

Morning Uolls.....

Aktiviti last weekend i tak watpe-pe coz im fasting  .. tak kuar mana2 pun with my kids.. just lepaks kat umah ja.. letih badan kalu nk gi jejalan. Petang2 i hangout kat playground kasi my kids happy sikit... actually mereka memang happy pun..


21 December 2012

Kelas Masak2... huhuhu

My BFF (ms. ning) hajak gi makan2 free kat satu tempat... well cadangan asal nk makan nasik arab gitu... setibanyer kat sebuah kuarters tu.. rupanye masuk KELAS MEMASAK... wahhh best nyer.... rupenyer tak susah utk masak nasik arab nie... arrhhh kenyang nyer.. baju nie ader lagi bau nasik arab tu.. huhuhu.... disamping pewout niew kekenyangan, kita leh dpt knowledge dan income.. wahhh 3 in 1...  MARVELOUS ...

wahhhh best tu..... terpegun sekejap ...

Nie lar kengkawan yg together2 membawa aku ke kelas tersebut....

Ning (BFF) & Siti (NF)
Kak Gie, Siti n Me... 
Huhuhuu ... tengok muka aku yang dalam kekenyangan, and bila nk tangkap gambo kene tahan napas kasi tak berapa buncit... hahahaha tak terpikir pulak nak makan hari nie sebenarnyer.... next week kasi fasting ...


Sebelum balik kasi bergambo utk kenangan dulun kay dear ......

To my BFF and NF, thanks bawak i ... happy sangat hari nie... SAYANG KAT KORANG !



~ F .I .N ~  
XOXO

Me and my precious kids ...

Sebagai seorang bertitle IBU or MAMA or so whatever, kewujudan anak2 is the greatest thing in our life n they are our precious.. rite !

We alwayz spend time together2, snap picture together, melalak, ketawa mcm iklan DIGI tu.. hahahaha... normally, bila i ader kat umah.. i suka masak yang sedap2 just for my kids... sometime they request me utk baked moist chocolate cake, immediate i terus buat .. small matter jew.. as long mrk HAPPY dah lebih dari segalanya... BOTH OF YOU ROCK MY WORLD..  huhu ...


Gambo2 niew kitaorg snap pas i sembahyang isyak.. sambil2 lepaks kat depan tv ... byk collection gambo ank2 ku nie bergaya sana sini..but i pick this to share.. wahhh happy sungguh.. bila time nangis dan melalak.. masyaallah... fening kapla i.. tapi semua tu hanyalah utk attention jew sbb i terlampau bz kat umah, yeah lar pas blk kerja kene masak, kemas, dan sebagainyer  .. the best thing, THEY SO CUTE bila time merajuk.. ^_^


I ingat nk snap gambar kami bertiga tp takder org nak snapkan.. terpaksa lar snap sorang2 ngan i... tunggu turn yer anak2... kuikuikui... takper lar.. janji ader gak gambo kenangan yang bule diabadikan .. MAMA ALWAYZ LUV U MY PRECIOUS !!! ....

 ~ F.I.N ~ XOXO

20 December 2012

Layanz 2 movies dlm satu hari

Ermmmm i terpaksa layanz 2 mobi dalam satu hari hanya semata-mata melupakan kenangan yg pahit ... sekarang i tengah belajar utk erase memori yang menyedihkan niew.. so .. bila layan mubi kelakar nie, gembira lar sikit... wish me luck !



So .. firstly i layanz 'APA CELOP TOQQ' ... funny giler ngan slang hampeh tu... well i sukew ... sukew sgt.. citew nie mengesahkan Hazama yg bercita-cita utk menjadi penyanyi dan si Tapai pulaks jd komposer tipu2 gitu... cite nie bermula bila si Tapai niew ader beating 6k kat black.. so kejar mengejar n gaduh.. bla..bla.. then hazama terlanggar ngan kereta komposer famous dulun kala... bla.. bla.. pastu dia find out yg komposer tu kene HIV so hazama tekat utk bantu dengan menyanyikan semula lagu2 ciptaan komposer tersebut...and so on.. so korang kene layanz lar utk tau citew selanjutnyer kay... gerenti pueh hati.. tu pandangan i lar..

So like usual rating star 4 STAR coz mubi nie make me laugh... 

THEN...


I kasi layanz citew 'ISTANBUL AKU DATANG'... first i thought this story soooo cute ngan scene yg romantics, funny and fully hope... at the end.. this movie make me 'CRY' pulak bila sampai time climax... OMG... gud2 .. adoiiii... kita leh nampak aa cite nie berkenaan ngan janji2 manis lelaki dan terus melupakan begitu saja plus PENIPU... my gosh.. emmm agaknyer ramai lelaki mcm nie kan... well aku dh kene dh... dulu masa tak dpt... tabur janji kata itu lar .. ini lar... bila dh dpt.. terus kata otak dh kosong... MARVELOUS...

Rating for this movie i kasi 4 STAR jugak...

Oh thanks to izwan coz sending me so many movies... 

Matlamat...


Memandangkan tinggal lg beberapa hari untuk masuk ke tahun yang baru, i tengah pikior apa yg sepatutnyew i lakukan.. ialah kearah satu perubahan yang sesuai ngan tahun 2013 ... Ermmmm.., my age pun dh coming to be 33 years old... OMG wahhhhhh terasa tuo pulaks.. well, as usual .. mind setting kene polish sikit so kene buang perkataan 'TUO' coz nanti kita akan jd CLOSE MINDED .... lol..


CADANGAN : Tinggal beberapa hari nie i ingat nak teruskan plan yang tertunda tuw lew. Mungkin sekali dua kot... then bila masuk tahun baru, bule laa i proceed plan A i tuw...  tapi kan, skrg nie i kene PICK THE RIGHT PERSON utk perancangan tertunda tu lar... ermmm sapa agaknyer yg suitable ek ???? ... That's ok if plan tertunda nie tak dpt dilaksanakan on this year, mean NO CARRY FORWARD... Coz, start je new year, i will be different person, meaning PAST IS PAST, all plans BURN .. yeah that's rite.. i will burn it.. !!! haiiiyakkkk...!!!


Talk about my real target for next year, ermmm perhaps i should get ready from now .. PLAN A still P&C conditions but whatever happen i will make sure that, all stupid people around me GONE !!.. i will be ME like i was before, not in year 2006-2012 but before that ... iseymen... can i do that ? should be NO PROBLEM i think.... hahahahaha .... plus please make sure all bad memories DELETED in brain system. Roger !!

MOTO : 'Zero n start new life' .... hahaha can be or cannot be ?? whatever lar !! proceed jew...


P. E. A. C. E
wish me luck !
XOXO

19 December 2012

aku tak sabar nk belajar....

Semejak 2 mejak niew hati aku selalu gelisah, sedih sbb mengingati byk perkara-perkara yg tak sepatutnyew aku pikior ... dlm erti kata lain aku tgh FRUST MENONGGENG niew.... ^_^ ... so .. alternative terbaek aku dh contact dan roger balik ngan bro Halim untuk mengajo aku gitar... 

Thanks my bro coz sudie ajo yr cute sis...

wahhhhh... tak sabar rasanyer menanti gitar baru ku dan belajar bermain gitar... eventho gitar kapok ajew.. tarak kisah rite, janji bila petik kasi hati manyak pueh ...

..... XOXO ....

2 kali punyer krojer ... bikin hangin

Korang tau tak, now i really2 bengang tahap ultramen sekarang niew... aduss... first format original borang order makanan nie tak der pulaks 'TIME' .... sekarang nie 2 kali punyer kerja guna borang yang sama aku kene hanto blk... kalu bule aku tak nk ler gi cafe tu hari nie... arhhhhhh menyampahnyer .... niew yang maleh tahap dewa niew... !!!


Haaaa... hambik aku highlight kasi diaorang nampak.. ngan tulisan yg isshhh masyaalllah cincai ... kuikuikuikui......


Opssss... my boss baru calls... she otw coming back to office... alamak baru nk mengulat ... ermmmm ... 


19 Dis 2012 - Ermmm semalam gaji gomen... aduss byk pulak aku kene buat shortlisted utk perbelanjaan, pening gak kalu hidup umpama bujang tapi tak berapa bujang macam niew.. entah lew.. pagi2 aku mai kerja awai, gi cocok duit utk bayar yuran anak.. masyaallah byk lg yg kene bayar rupanyer !!! parah jugak. Tapi nak buek mcm maner... pendidikan anak amat penting sekarang nie.. well pagi2 dh meleleh air mata tak tahan sakit hati kerana terpaksa harungi sowang2.

Eventho 3 rat pun... itu baru suku jew... arrr ader lg kene bayar pulak... takpew sabo-sabo, pas dh bayo yuran pelajar yg kat bawah nie ader yuran lain pulak menyusul.... tadi sakit dada jap... bawak kete pun pikiran melayang-layang. fenin.. fenin...


Then ... aku nie satu jew tak berapo gemar nk isi borang. isi borang nie betoi2 buek aku tertekan sbb tengok handwriting yg tak berapa comey... nak taip guno mesin taip, adusss maleh pulaks sbb kene gi kat bilik lain di ruangan opis aku niew.. huhuhu... last2 isi pun bercinta sambil layanz tenet...


Abis jew settle pasai anak sulung, settle pulak pasai anak ke-2, dia dok batuk almost 2 weeks... risau rasanyer.. bagi madu pun tak stop2 batuk tue... td gi tempat pengasuh tengok semua bebudak batuk2 semacam.. kesiannyer ... kita org tuo nie kalu batuk sakit abis kerongkong, inikan bebudak kecik..

so... aku pun text message kat boss ckp aku lambat masuk opis sbb nk gi bwk ank ke klinik.. besh nyer bilew my boss reply 'OK'. aarrrhhh alhamdullilah ader bos yang sungguh understanding coz she mother type tau.. huhuhu kebetulan hari nie yg rawat ank aku adalah doktor yg syok kat aku.. hahaha... aduss perasan. whatever !!! ngeh.. ngeh..

Memandangkan opis aku nie ramai yg jenis fussy so terpaksa lar minta 'TIME SLIP'. yg best nyer time di time slip tu terlebih dari time yg aku demand. i just asking that nurse utk tuleh sampai kul 9.30 ajer.. tp dia kasi advance gitu sampai kul 10.30... huhuhu.... buleh aa aku mengulat sikit...


Setelah semua hal kebajikan anak2 diselesaikan... baru lar bule blk opis ngan lega walaupun kepala hotak dok merewang pikior macam2... sempat lg kat lif basement 'SNAP' gambo.. click.. click...













D.O.N.E

14 December 2012

Membosankan diri sebenarnyer... aduss..

Ermmm .. today i tak der apa2 nk sharing kat blog nie, sbb seharian i dok melayan website http://akustressgiler.blogspot.com .. memang best dan stress aku dok melangut kat PC sambil gelak sowang-sowang mcm org giler jew... bagus jugak org yg create website tu.. terbaek ! tahniah coz kasi hidup i tak kebosanan tahap gaban..

12 December 2012

Movie : Aladin


Actually i take 3 day for watching this Movie ... coz i very bz... n today i berjaya habis menonton citer yg berunsur fairytales nie... huhu.. terbaek keseluruhan jalan cerita. I give 4 star for this movie. 

Citer nie mengisahkan pencarian magic lamp and so on... aduss lemah nk cerito blk ... well setelah semuanyer pass away.. so tinggal lar seorang budak remaja (Ritesh Deshmukh) yang sentiasa dibuli oleh semua kengkawannyer hanya kerana nama ALADIN ... ermmm then Jasmine (Jacqueline Fernandez) hadir dlm hidupnyer... ha.. falling in luv pada pandangan pertama.. wahhh marvellous ! sweet ... huhuhu ...

ermmm ... skip... hahaha bila besday Aladin nie.. kawan yg membulinyer menghadiahkan magic lamp yg dibeli di sebuah kedai cine kot.. dan mengarahkan utk mengosoknyer depan Jasmine.. hahahaha dh start lar keluar jin dari magic lamp tu... toing ... Amitabh Bachchan kuarrr... hahaha

Then,,,... fuhhh.. kosong otak nk cite bila dh time nk blk umah nie.. wokeh lar... korang kalu rasa nk tau citer selanjutnyer .. aperkater try layaz.. best gak sekali sekala layan Bollywood nie..

Hye Frenz !


Hye Frenz.... Dah lama tak membebel kat blog nie kan.. kan... windu rasanyer nk tulih dan mengarang lg.. tu lar .. gara2 ader FB terlupa pulaks ngan my blog nie.. 

I MiZZZ my blog so mucHHH....  ^_^
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...