Followers

Google+ Followers

26 March 2012

JUniOR SecRetarY- MY PINKY










kek coklat moist

 wahhh... tak sangka... aku sajer ajer suka2 menerai buat kek coklat then sedekah kat tempat kerja my hubby... semalam iaitu hari ahad hari, bos tempat hubby aku krojer nk menempah kek yang hari tu aku buat....terpakse aa aku bertungkus lumus dlm 3 jam utk settle kek tu... hehehe ... memandangkan aku nie tak der aaa niat nk berniaga so, aku charges ajer kat dia 15 hengget utk bahan ajer... nie arr rupenyer kek tu... simple...

nie fresh from oven....

capture from the side

capture from the top... tp tak taruk lg coklat rice

14 March 2012

Burung Madu Sriganti bersarang kat penyidai baju...

Yeah... let's it come naturally... burung madu sriganti mai buat sarang comey kat penyidai baju aku diluar umah kuartersku. i like... i like... huhuhu.... Erm ikut pembacaan aku lar kan, jenis burung nie biasanye buat sarang kat tempat tinggi. Actually memang tinggi pun kalu nk dikaterkan apartment kerajaan.. huhuhu tingkat 4 lagi you !! adoiii.... Aku ader snap picture sarang yg dh berjaya dia buat tuhh...

ha nie aa sarangnyer... special kepit ngan penyepit baju... hehehehe punyer arrr berjaga-jaga takut sarang tu jatuh... huhuhu lawak... lawak...

focus dekat cikit... burung nie memang rajin buat sarang. dlm masa 2 minggu burung madu leh siapkan sepenuhnyer dan sekukuhnyer... tp sekor ajer boleh muat... huhuhu 

ha... nie snap dari jarak jauhh... nak tunjuk berrrrr tapa tingginyer dia mai buat sarang ... fuhhhyoo tingkat 4 oooo kat penyidai baju,,, nie arr dikatakan burung madu moden... dulu atas pokok ... zaman skrg kat atas penyidai baju...

punyer aaa susah nk snap gambo burung kecik nie .... terpakse nyorok-nyorok....

nie arr burung madu sriganti yg dimaksudkan bersarang kat umah aku tuhh.... tomey kan... huhuhu

snap dari sudut tepi... kononnyer nk tangkat muka burung tu dok mengeram telur sebijik dlm sarang dia buat tuhh....
Aaaa patutnyer muka dia terjojol mcm nie... hehehhe.. cutenyerrrrrrrr.... i like... huhuhu

01 March 2012

Malas... malas.. berangan jap

pagi-pagi dh syok sendiri.. huhuhuhu

Today terasa mcm malas nk buat krojer... huhuhu... ngantuk pun ader, tengok opis pun semak tak larat nk buat 5s....  so sebab itu... apa yg aku harus buat ek????? tido??? balik umah ??? ermm... sakit kepala... duduk bersandar di kerusi nie... mula lar aku berangan - angan nk buat sesuatu bagi meriah sikit idup aku nie.. aku ingat mcm nk bela kucing arr...

alahai tomeynyer.... i like kucing parsi .... dulu masa kat ipoh pernah bela.
teringin nak bela... tomey.. aku amat suker kucing... tp terpakse cancel pulak niat nie coz ank sulung ada asma. takut tak tahan ngan bulu kucing... plus dah ler duduk kat kuarters rumah atas kayangan... karang ader orang komplen pulak... ermmm.. so.. terpaksa tukar keinginan pulak.. ermmm bela ikan ??

ikan kelisa jd pilihan
ermmm... satu hal pulak.. kene beli aquarium... then barang2 dlm tu... makanan dia lagi... cukup time kene cuci aquarium tu ... maleh ler pulak.... ahhh tukar2 angan-angan ...

Aper binantang yg mudah bela..?? iguana .. yahhhh i like iguana alot... huhuhu nampak brutal .. cute... ganas... ermmmm kene belajar arr...

cute kan...
i wish i boleh bela iguna nie oneday.... muahhhh ....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...