Followers

Google+ Followers

14 February 2012

Kuih telinga keling tak menjadi arr....

Hari ahad aku dah adunkan adunan mengikut resepi yang aku amek kat internet nie... semuanyer cukup sukatan tapi napa pulak tak jadi walaupun telah diperap semalaman. Tensen jugak bila buat kuih yang tak jadi nie... dah ler mak abah ader kat umah.. malu pulak buat kuih mcm nie... memandangkan kita jangan membazir, so goreng jugak lar malam semalam pas sembahyang isyak... adoiii tensen ... tensen...  nie lar result nyer,,, sampai ank tanyer kuih aper yg itam nie... hahahaha nk tergelak pun ader... then nk cover malu terpakse lar jawab... ishhhh makan jer lar... tu cucur...hahaha... penat mama dok berdiri depan kuali nie.. hehehe....

Sebenarnyer aku nie suka memasak utk ank-anak... seronok tengok anak-anak makan.. sometimes ader masa terluang aku suka buat kek, kuih kegemaran mrk arr... masak by request lar senang citer... even benda tak jadi mcm nie... aku rasa puas sebab dah mencuba, maybe oneday aku akan jd expert pulak dlm pembikinan kuih tradisional mcm telinga keling nie rite......


Nie lar kuih telinga keling tu... arr tak jadi.... tensen... walaupun dah diperap semalaman.
Haris tensen ajer... hehehe mama masak tak jadi lar.... sowi syg....
  
Cissshh... laki aku siap gelakkan aku lg... kutukan yang mencengkam didada.... ermmm... perli lar... tak heran tau.... !! erm.. tak per next time aku akan berjaya.. yer arr benda yg first time mungkin tak akan menjadi dengan sempurna... ala abg... kokak ajer kuih telinga keling tuhh.. habis kan satu balang tu... kay... !!!






1 comment:

  1. nk tnye.. akk guna resepi yg mne ea dr internet.? sy tgk kt internet ni pon mcm x myakinkn aja.. ngehehe.. pastu dh cuba ke resepi lain? tringin gak nk buat..

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...