Followers

Google+ Followers

09 August 2011

HoTaRu No HiKaRi (Japanese series)

Rating Citer nie : 4 Star......

Citer nie best, lawak dan berunsur romantik tapi... skripnyer  panjang sgt ,sampai terpakse skip... skip ke babak2 yg best tuhh... tp cita nie mengesahkan seorang wanita Amemiya Hotaru yang hidup 2 dunia yang berbeza iaitu bila ditempat krojer dia jadi seorang pekerja yg bersungguh-sungguh dan rajin. Tapi bila dia di rumah ... jeng... jeng...sikapnyer berubah menjadi seorang yg pemalas dan suka bersantai di balkoni... memang kelakar gelagat dia yang bersahaja tu....

Actually Love Story dia bermula apabila dia dicium oleh Makoto-san. Oh yer luper lak.... sebelum tu dia tinggal sebumbung ngan manager satu opis iaitu Takano Seiichi (duda... opss baru cerai gituh)... Cute bila mereka asik bergaduh.... well walaupun Takano dan Hotaru asik gaduh tp mereka agak serasi bersama dan boleh berkongsi pendapat masing2. Bila dirumah Takano menjadi penasihat terbaik untuk Hotaru .. sebab Hotaru tak reti nk bercinter... maklum arr first love with Makoto. 

Adoiiiiii........................ tak larat nk citer... tengok sendiri arr... huhuhuhu............anyway best arr jugak citer nie...


04 August 2011

KoIzoRA... sky of loVE...

Wahhhhh citer yg romentik + menyedihkan + sweet...... Pagi2 aku layan movie nie sampai nk nangis.... tp kene cover nanti bos nampak. huhuhu .......... Citer nie mengisahkan seorang pelajar perempuan yang bernama Mika Tahara yang baru mengenali first love bersama seorang pelajar lelaki (Hiro) .....hahaha first citer nie pun dah start babak2 romantik yg teramat. Dah ler bulan pose... ishhh ader ler terdose cikit bile terrrlayan cium2 nie... ala rasanyer cium cikit2 ok lah kot.... bukan buat lebih2 kan.. kan...

Hensem betoi Hiro tu biler senyum... arrrr terperasan pulak bila dok renung kat dpn PC.. huhu3
Sepanjang percintaan tu.... Mika didapati mengandung dan pasangan ini amat happy... Hiro berkobar-kobar untuk menjadi seorang bapa yang baik dan bertanggungjawab sampai sanggup berhenti sekolah untuk mencari duit. Tp kegembiraan itu hanyalah sementara apabila Mika mengalami keguguran semasa mereka hendak meraikan malam kismas (24 Dec). Tarikh 24 Dec dan tempat Mika mengalami keguguran menjadi tugu peringatan mereka berdua terhadap baby tersebut..... ishhhh... mcm dah panjang ajer aku citer nie... haaa... korang patut tengok walaupun cite nie dah lama dah... huhuhu

ha... time nie mereka bersatu menjadi pasangan yg sah... wahhhhhhhh romantikkkkkkkkkkkk giler..

Apa2 hal pun ending nie amat menyedihkan bila Hiro pergi meninggalkan Mika untuk selama-lamanya. Arrr time tu aku lak tangkap cedih pulak... air mata dah bertakung dah... nasib boss dok terperap dlm bilik... fuhhh selamat.!!!

Before Hiro mati..... di cakap "I want to become the sky. Become the sky and always look after Mika from above."

Then Mika pulak berbalas dialog ..."Clear sky means Hiro is in a good mood. Rainy day means Hiro is crying. A sunset means Hiro is embarassed. A night sky means Hiro is warmly hugging me.Then every time I look at the sky,I'll think of Hiro."
Sweeeeeet sgt !!!!

Aku kasik 5Star for this movie.

03 August 2011

Humaira masuk Wad

Semalam 2hb Sept 2011.... Humaira kene dipantau oleh doktor di Day Care Hospital Putrajaya selepas suntikan MMR. Actually dia alah ngan telur. Wahhh.... dalam wad dia jadi MANDO buat lawatan kawasan... huhuhu ...

Tengah nk check katil... huhuhu cecuai tak ngan ketinggian ... hehehe

Tengok aper tuhhh...
Adeh... dah letih.. nk tido jap...

Z.....Z.....Z......

Mama tumpang posing ....

saje nie mama dok snap entah haper-haper punyer picture arr... boring punyer pasai...

sleeping beauty

Dah besau dah anak dara mama nie...

Pas oq-oq ..... main air dalam tandas. nasib baik bawak baju spare... pasai mama dah jangka dah pun... huhuhu...

Yess !! 2nd cake telah menjadi ... hahhaa

Wahhhh dengan bangganyer... second cake jadi jugak .... hehehehe... 15 min semua nyer SIAP !!!!!

Nak taruk warna biru .. jadi pulak warna ijau pas masak... huhuhu mungkin perwarna kurang kot... anyway cantik coraknyer ... Actually nie just cake butter ajer... huhuhu ...

Anak 2 dan laki ku amat menyukai walaupun simple.... corak 'by request' ank2 arr...wahhhh !!!  janji mrk seronok makan hasil kreativiti mrk sendiri. Masa nak buat kek tu, ajak arrr ank2 join sekali dan make them request any color yg mereka nk apply dlm kek tu... baru arr bersungguh- sungguh mrk makan. Happy giler tengok mereka selera makan... nanti nak try buat muffin lak arr... maner tau menjadi pulak. HU3......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...