Followers

Google+ Followers

31 May 2011

Adeh... Adehhh.....

Tetibe lak bangun pagi terpeleot leheh nih... adoiii nie gara2 menyusu baby satu side aje ler.. nyenyak punyer pasai... ha.. tak pasai2 jd robot... adehh... adeh....

20 May 2011

Tepon ilang..... !!

Tepon ilanggggggggg !!!!!!!! sapa lar yang ambik niee !!! dah ler byk no dalam tuhh!! Ya Allah.... ketemukan kembali tepon ku nih... walaupun tepon nie murah tapi berharga maklumat didalam tuhhh !!!! sedihnyer...

18 May 2011

Movie Hikayat Merong Mahawangsa


Best arr... setanding ngan filem hollywood arrr... Malaysia bolehhhhhhhhh !!!... nie arr first filem yang tak mengeciwakan aku. Biasenye biler aku tengok cite filem melayu terutamanyer lah... terlampau banyak sangat mengarut dan bosan.. asik2 citer hantu... kalu tak hantu citer race mat2 rempit ... tensen giler.. akan tetapi KRU telah memecahkan tradisi ini dan membuat sesuatu yang WOW dan patut dipuji.. pengarah2 kita PAtuT arr tiru mcm tuh kalu nk buat filem baru gempak!!!...


Gavin  Rees StenHouse
 Dalam banyak pelakon... aku suker yang nie... hensom nyoooo!!! Piweetttt!!! huhuhu

16 May 2011

Baby for eczema or allergy

Dari hari ke hari aku rusing tengok baby Humaira dok menggaru saner sini... cian dia .. then thanks to my frenz kerana introduce kan EUBOS nie kat aku... lepas dia habaq terus aku pi beli... kat semua farmasi ader jual Eubos nie. Make sure kat tepi tu ader logo baby kay... Harga Eubos nie boleh tahan mahai sikit tp untuk kesihatan anak, apa lar sangat kalu kita kuarkan duit lebih sikit rite?


Masa aku beli tu ader promosi sekali ngan lotion untuk sensitive skin... hemmm botoi nyer mcm bawah nie.... mase mandi kita gunakan cream bath oil dan selepas mandi apply pulak lotion tuh... wangi baunyer.... tapi untuk badan baby yang eczema jangan pulak sapu bedak.. nanti lagi gatai karang...


Oh yer .... kalu anak-anak kita kene eczema atau allergy nih... bila basuh baju kita digalakan guna pencuci NAPPIKLEEN tak kira arr berasaskan cecair or powder... mana2 pun ok...



Secret Garden Korea Drama

Minggu lepas baru ajer aku abis layan citer Secret Garden nie... Memang best arr... aku nk kasi 5star untuk citer nie... cite nie berbeza dengan cite-cite korean yang aku layan.... jalan cerita nie memang sweet, romentik, cute, magic dan funny. 



Yang best giler apabila mereka bertukar jiwa (mcm roh gitu arr) selepas minum air arak bunga semasa mereka di Jeju. Keadaan menjadi huru hara apabila mereka terpaksa menyesuaikan dengan badan masing-masing setelah jiwa mereka bertukar. 


Citer nie panjang arr kalu nk citer... so korang layan sendiri arr..  best cite nie dan rugi kalu tak layan walaupun cite nie dah basi... huhuuuhuhu .........

Majlis Konsultasi Belanjawan 2012

10 Mei 2011 - Majlis Konsultasi Belanjawan 2012 berlangsung di MOF, Putrajaya... aku dan kengkawan di bahagian Ekonomi nie seperti biasa arr menjadi dayang-dayang untuk menyambut para tetamu yang hadir. Huhuhu.... nk story cikit arr... dah ler aku mai opis lewat pastu boleh tersengeh depan pintu kat ruangan dewan tuh... kikiki nasib baik tak der orang yang perasan aku mai lewat. fuhhhhh selamat !!!! sepatutnyer aku guide tetamu untuk dapatkan tempat duduk mereka dan disebabkan lambat aku start buat kempen senyum ala jepon gituh (kasi senyum dan harikatohuzaimassssss)... dah tu elok sangat arr aku ditempatkan pintu utama... lagi arr terpakse control kesilapan sendiri. huhuhu... next year maleh pulak nk jadi dayang nie arr...

Tag yang aku kene pakai arr
Buku agenda utk majlis tersebut
Yang bestnye krojer kat MOF nie...  aku rase amat berbesar hati arr apabiler dapat melihat secara close up muka Perdana Menteri kita nih...  :)


Biler majlis dah dimulakan ... apa lagi ... sesi bergambo lar nampak gayanyer.. ala nie semua untuk kenangan every year...

Nie pulak gambo masa kitaorang dok menikmati makan pagi setelah penat menjadi dayang-dayang.... melantak tak ingat dah pasai lapo tahap ultramen dah!!!

09 May 2011

Happy Mother's Day

Selamat Hari Ibu-ibu di serata dunia.... 

Kepada mak, terima kasih kerana mendidik na dengan baik sehingga ke hari nie... walaupun na nie degil tp mak sentiasa sabar melayan kerenah na. Terima kasih mak... na doakan agar mak dan abah dimurahi rezeki dan na sentiasa berdoa agar dipanjangkan umur mak dan abah..! na sayang mak dan abah jugak!!!!


LOve u.... LoVe U.... and Love U......

05 May 2011

Fuhhhh.... badan dah besau... apa solution nyer nih???

Semenjak aku bersalin anak ke-2 ... berat badan NAIK melonjak... adoiii.... risau rasa tp nk buat mcm maner sebab kene makan for breasfeeding. Weight dari 55 naik 69kg. Maasyaallah.... pakai tudung pun muka nampak bulat giler.

Entah kenapa hari nie aku rajin pulak nk start pakai Premium Beautiful yang dulu aku suker pakai... Fuuuhhhhh SENDAT beb !!!... tak boleh napas rasenyer.... ni pun aku just pakai Waist Nipper dan Long Girdle ajer... kalu pakai lengkap alamat jalan mcm robot arr nampak gayenye. kikiki....

Nie arr rupenye Premium Beautiful yang aku pakai balik....
Gambo atas nie aku cilok arr kat blog orang lain.... harap tuan punyer blog jangan marah ek... huhuhu.... Tp kan... dulu masa pertama kali melahirkan anak... badan aku gedebab gak .. then kawan aku syorkan pakai beautiful nie hari2... memang berat badan aku turun mendadak... (kene displin arr cara pakainyer, dan  everyday kene maintain dari cara permakanan jugak yek!)... tp bila dah start mengandung 2nd baby, aku simpan arr dlm almari sampai ler sekarang nie.... baru nk pakai ... hehehe... Chayook!!!

04 May 2011

My Sweet Spy


Sapa ader citer nie????? aku dpt tengok sekerat ajer???? help ... help...

03 May 2011

SeDeTik LeBIh...


Setiap nafas 
yang dihembus
Setiap degupan jantung
Aku selalu memikirkanmu
Dalam sedar dibuai angan
Dalam tidur dan khayalan
Aku selalu memikirkanmu
Ternyata ku perlukan cinta dari dirimu sayang
Barulah terasa ku bernyawa

Kasihku…ku amat mencintai kamu
Kerana kau beri erti hidup
Ku kan terus mencinta sedetik lebih selepas selamanya

Di kala penuh ketakutan dengan badai kehidupan
Ku bersyukur adanya kamu
Biarlah kehilangan semua yang dimiliki di dunia
Asal masih adanya kamu…

# Note :-

lagu nie mengenangkan aku ngan kisah silam ku... 

wish i could turn back time... 
kan senang ... That's my wish arr,  
but obviously nobody can turn back time rite?
walau macammaner menyesalnyer
ngan kehidupan perkahwinanku sekarang... 
aku tetap bersyukur 
sebab dikurniakan sepasang cahayamata
yang sihat dan comey2 gitu. Allhamdullilah ...!!

Hemmm.... moral of the story... kalu nak kawin tu pikir masak2.. biar kenal dulu pasangan masing2 betoi2. Jangan menyesal kemudian hari. Masa bercinta tak sama bila berumahtangga. check dulu latarbelakang dia dan bagaimana dia dididik oleh ibubapanye. itu penting sebabnyer dari situ kita boleh tau samada dia jenis independent or not.. susah oooo kalu laki yang tak pernah berdikari nie... hahahaha....  Opsss terlebih sudah !!!

Signboard Kelakar.... huhuhu
































































Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...