Followers

Google+ Followers

25 March 2011

Wahhhhhh akhir nyer habis jugak episod 16 citer witch Yoo Hee.... fuhhh loteh nk habis kan episod nie...  touching betoi citer nie.... best giler plus nangis aku melayan citer yg tangkap lentok nie... 

Actually today adalah hari 5s... tp aku maleh nk buat pasai perkakas 5s pun tarak... nk kemas bilik sendiri maleh gak... tak der mood arr... sebab suasana tu sama ajer so bila nk kemas dh macam tak syok dh... sebenarnye bilik kalu nk lawa kene ader modal. nk guner recycle pun mcm lagi semak bilik nih....

kita tukar topic lak... semenjak badan aku bertambah naik nie... aku jadi kurang bermaya. Badan aku asik loteh ajer... malam ajer kul 9.30 dh mula ngantuk tak hinggat... kebelakangan nie isnin sampai jumaat mesti aku masuk tido awai. larrr kesian betoi kat anak sulong (haris) aku nie sebab rindu nk peluk kenapa badan aku... tetibe ajer malam tadi masa nk buat susu dia... terus dia peluk aku.. sedih mama tengok tp mama ngantuk sgt...entah nie jd mcm nie... agak nyer aku kene mengurut blk kot... 

Bila dh ade anak- anak baru lar aku tahu mcmmaner perasaan mak aku membesarkan aku dan lain2. Hari2 mak aku membebel, tp yer lar darah muda asik nk melawan dan merajuk ajer ... kalu dikenangkan memang aku nie teruk gak masa remaja. kalu ler boleh aku putar untuk kembali ke zaman dulu kan bagus... aku akan dengar setiap kata-kata mak dan abah aku... Letih yang aku rasa sekarang mungkin sama mcmmaner mak aku rasa dulu. Aku sentiasa berdoa semoga Allah panjangkan umur mak dan abah sebab byk membantu anak mcm aku nie... Mak dan Abah ... I love u so much.... 

Ya Allahhhhhhhhhh.... napa nie mata mengantuk sgt .... adoiii opsss hari nie rehat kuar kul 12... nak blk menyusu baby.. nanti kita continue blk... chawwwwww



24 March 2011

Dok layan citer

hahahaha... dah 3 hari aku dok layan citer Witch Yoo Hee (korea)... best giler citer nie.. actually citer nie dh lama dh cume tetiba rase mcm nk tengok balik... adoiii memang melucukan setiap episod. 



Sinopsis cite nie mcm nie.... Saat pertama mereka berkenalan ketika Mu ryong disuruh utk mengantikan tempat kawan nye bertemu yoo hee (blind date). Yoo hee nie seorang yg  serious ngan kehidupannye sampai semua lelaki reject dia. so.. cerita bermula apabila Mu ryong melanggar kereta yoo hee masa nk kejar kereta lain. Segala rahsia terbongkar selepas pelanggaran itu. Oleh kerana tidak mempunyai wang yang cukup untuk membayar ganti rugi, Mu ryong terpaksa menerima tawaran untuk menjadi pembantu rumah di apartment yoo hee. Mu ryong banyak merubah kehidupan dan keterampilan yoo hee. Sehingga hubungan mereka menjadi rapat dan ada perasaan sesame sendiri. Kisah percintaan mereka dirumitkan lagi dengan kehadiran jonny kruger dan yoo joon ha. nam seung mi iaitu kekasih mu ryong turut mencemburui kemesraan mereka. Drama ini pernuh dengan babak lawak dan percintaan. Dalam drama ini juga terdapat tip tip untuk mencari pasangan. Korang kene tengok kisah percintaan 5 segi ini. Besttttttttt....

21 March 2011

Hemmmmm hari nie... aktiviti kat office ader kelainan cikit dari hari biasa... well dlm kul 10.00 pagi boss tak der sebab gi meeting then aku, noral dan kawannyer pergi lepak kat surau... actually noral dan rakannyer nk belajo makeup.. so aktiviti makeup berlangsung sehingga kul 11.00 pagi... 


pas tu blk office then layan jap citer MEGAMIND... lawak giler citer cartoon nie... 


 pas abis tu pulak aku try lak burn video  
 
masa anak aku (Haris Haikal) mase kocik ... windu nyer mase dia kocik2 dulu... cepat pulak masa berlalu.. anak-anak semua dh besau... dan aku semakin ke alam 30an nie... arrrhhhh tuo dh ....  huhuhuhuuuuuuuuuuuuu

18 March 2011

EXAM

Adoiiiiiiiiiiii 28 march nie ExaM arrrrr..... buku tak bace lg ... asik bukak buku gerenti nGantOk punyerrrr... mcmmaner nk lulus nie... adoiiii balik umah sure tak boleh bace pasai nk concentrate dengan ana-anak yg KUussss SeManGat tuh.... 

Alangkah baik kalu dh lopeh exam, gerenti lega giler.... tp pas 3 bulan dpt result hampehh sebab tak baca buku.... 
Exam...... EXammmm...... Exam.............  kenaper arr kene ambik Exam..???? oTAK dh beku nie... selak sehelai menGUAP....itu baru sehelai... kalu satu buku camamner??? gerenti terlena sambil BERdengKUR... zzzzzzz......


Agaknyer arrr kene stuDy Hard nie.... ader tak tips2 nk cepat menghafal???? dh nk pocah kepalo den nie ha...

Eden raso mcm nk meniru ajo tp tak roger lak geng2 den... karang tiru kantoi pulak kan...

hemmmm kan seronok jd budak kecik tak payah risau pasai exam nie... dh tua mcm nie pun kene belajo lg... tak laratnyer........ badan den loteh sebab byk krojo kene buat.. otak tak boleh nk jalan... sekarang nie dok ingat "BanTAI dan tilaM"... fuhhh sodap kalu dpt baring nie....

17 March 2011

Story Morry nih...

huhuhu... hari nie relex ajo mai opis .... tengah dok sedap mencekik teringat lak pasai appointment medical checkup baby Humaira'. Call arr hubby tanyer... then dia ckp hari nie kul 9.30 pagi ... aper lagi kelam kabut arr mintak permission boss (nada boss mcm tak suker ajer... tp ader ku kesah...!!) hehehe... terus pickup baby Humaira' dan segera gi KK. adoiiii... RamaiNyeR manusia kat saner... masyaalllahhhh..... nasib arr baby Humaira' very GOOD Gurl... kasi kopek (nenen arr tuh..) dan senyap sebab pewot dh kenyang... kikiki....

Hari nie first day "Fiesta Hot Balloon".... 


wahhhhh mcm2 balon kat luar tuhhh.. ader doraemon (mai dari Japan), muka star wars(balgium), batang pokok(USA), kucing (vietnam), balon terbalik (netherlands), badut (balgium), dan Malaysia balloon yang tak cun tuh... hehehe... ishhh... ishhh... ishhh... 


Haris dari dulu nk tengok balon... bila hanto dia ker taska ... haris dok ajak ajer... cian lak. tp nk buat mcm maner ... deme nie buat time owang krojo. maner boleh memonting, karang KSN mai sound .... tak pasai2 kantoi. so mORal of STory.... sapo yg krojo dok just renung2 ajer lar kat TingKap oPiS dan saper yg kene gi taska or school tu.. tunggu ajer hari sabtu dan ahad nie... kay..... ha ... nie map nyer...


 So kita kene parking jauh nyer.... well kene arr menapak sikit pasai ramai manusia... macam kat MAHA dulu lagi jauh... kalu ader anak kocik tuhhhh.... hemmmm letih cikit arr... actually sapa dok kat kuarters yg berdekatan tak payah dok susah nk tengok balon nie kan....tapi tak leh arr nak merasa naik balon.

Tiket boleh didapat kat kaunter pd kul 7.30 pagi hingga 5.30 petang.... (actually khamis dan jumaat sure nyer tak boleh nk merasa naik balon pasai waktu kerja tuhhh.... ) hemmmmm tiket tak mahai just RM 10 utk dewasa dan RM 5 utk kanak2... wahhh teringin lak nk naik balon nie... tapi make sure tak pakai baju kurung karang nk melangkah masuk dlm bakul tuhhh susah.. silap hari bulan jatuh tersandung ngan tali... buat kene gelak ajer.... entah2 masuk pulak berita... kikiki

Haa...... Kalu nk naik Helikopter pun boleh gak... kene bayar RM 130 utk 4 seater.... kurang pasti arr tu perhead ker... kalu perhead RM 130 mahai tuhhh just 5-7 minit ajer... hemmmmm buang duit nie....
anyway EnJOY ....


16 March 2011

Tukar Templates blog ...

Semalam dan hari nie aku bertungkus lumus menukarkan template blog aku nie kepada rupa yg baru sebab dh bosan ...dah ler berokkkband pun tarak...plus TROUBLE jugak nk baca script yg telah di download tuh... pening ... pening... bukan senang.. nie pun belum 100% perfect. tak larat dah ler.. buat ajer apa yg termampu. janji sOdap mateR memandang. Di saat hati sedang bergelodak, HoTaK dok merewang pikiq benda yg tak sudah tue ... baik den buat benda mcm nie... boleh arr...luper kejap segala masalah.

Aku pun tak paham macammaner pereka or website designer tue... hemmm... maksud aku ...tak loteh ker deme dok pandang PC ajer mcm yg aku buat nie... tapi kalu lihat dari sudut positif nye memang mencabar buat mcm nie dan dpt byk knowledge gak. at least tau macam2.....

Hari nie my hubby  InTerBiu keje GOmeN.... Aku doakan yg terbaik arr... dapat atau tak terpulang pada ReJeKi masing2 plus kene arr sembahyang cukup dan byk berdoa rite (maksud aku tuan badan arr kene byk sembahyang dan berdoa) ... huhuhu bini doa just untuk di add on ajer... hehehe... Apahal Cyayooooooooookkkk...


Hemmm aper lagi ek aku nk bebel kat cinie ek????? hemmm agak frust sikit today... tp boleh tahan lg ... cuma kalu ader peluang untuk aku nk PeNyepaK dan PenYePak dia lg best.... hehehe.. dengan badan dia yg GemOks dan GedeBaB tue mcm Punch Beg... Waaaaaaachaaaaaaa.......hehehe...

Kay arr sok sambung lg... nak layan movie lak...

15 March 2011

Panduan Penggunaan Botol Susu Bayi Polikarbonat


PANDUAN PENGGUNAAN BOTOL SUSU BAYI POLIKARBONAT

a) Kenalpasti Botol Susu Bayi Polikarbonat
Botol susu bayi polikarbonat bersifat keras dan lutsinar di mana ianya mengandungi Bisphenol A (BPA). Botol susu ini boleh dikenalpasti melalui kod identifikasi plastik yang biasa didapati di bawah botol susu bayi seperti berikut:



  1. Nombor 7 Pla_7.jpg
  2. Nombor 7 dan PC Pla_7PC.jpg
  3. Nombor 7 dan ‘other’Pla_7ot.jpg

Botol susu bayi yang bebas BPA biasanya dilabelkan dengan perkataan ‘BPA free’ atau bebas BPA.

b) Pengendalian Botol Susu Bayi Polikarbonat
  1. Steril botol susu bayi polikarbonat mengikut arahan pengendalian yang terdapat pada label atau yang diberikan oleh pengeluar sekiranya ada.  Jika tiada, pengguna perlu merendam botol susu bayi polikarbonat dalam air yang mendidih selama 5 hingga 10 minit.
  2. Elakkan menggunakan air panas secara terus dalam botol susu bayi polikarbonat untuk membancuh susu. 
  3. Guna peralatan mencuci botol susu yang sesuai seperti span dan berus yang lembut bagi mengelakkan permukaan dalam menjadi rosak dan bercalar. 
  4. Sentiasa periksa permukaan dalam botol susu dan sekiranya terdapat kesan calar atau rosak, botol susu perlu diganti. Sekiranya tiada kerosakan, botol susu perlu diganti setiap 6 bulan.

Namun, pengguna juga boleh membuat pilihan awal dengan menukarkan penggunaan botol susu bayi polikarbonat kepada botol susu bayi yang bebas BPA mengikut kemampuan masing-masing. Terdapat pelbagai alternatif botol susu bayi di pasaran yang diperbuat daripada polypropylene (PP), polyethersulfone (PES), polyamides (PA), kaca dan lain-lain.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...