Followers

Google+ Followers

01 December 2011

The King of Fighters 2010


Baru abis layan citer The King of Fighters 2010.... citer nie lebih kurang mcm ala-ala street fighter arr.. dan lg satu macam citer... alahai lupa tajuk nyer tp mrk lawan di dimensi lain... citer tu dah lama dh masa aku still sekolah menengah kot...

Citer nie berkenaan ngan tournament held in an alternate dimension gitu...opss cakap omputeh pulak... Bila ader perlawanan peserta masuk dlm tournament tuh guna special bluetooth headset. wahhh moden sehhh...

Best tuhhh...

Alamak Toyol..


 Rating : 5 Star utk cerita melayu yang pernah aku lihat... kelakar siot ..!


Gabungan Along dan angah nie.. memang kelakar habis... plus pelakon cilik nie... memang berbakat... hehehe tak sia- sia aku layan citer nie...

25 November 2011

BECK the korean movie

Rating citer nie : 5 Star.... terbaikkkk !!!




BECK the movie nie mengesahkan pelajar dari sekolah tinggi iaitu "Koyuki" (Takeru Satoh) yang sentiasa berasa bosan dengan cara kehidupannya dan beranggapan hidup dia kosong .... 

Takeru Satoh
Oneday... Koyuki bertemu ngan pemain gitar "Ryusuke Minami" (Hiro Mizushima) yang baru balik dari New York City. Ryusuke telah menubuhkan sebuah rock band yg terdiri daripada pemain-pemain muzik yg fuhhh dahsyat terer gilerrr.... So dia beri nama kumpulan tu sbg BECK sempena nama anjing belaan Ryusuke. 

Hiro Mizushima    (ishhhh handsome giler.. angau aku!!)
Well... bakat koyuki disedari oleh adik Ryusuke iaitu "Maho" (Shioli Kutsuna) dan detik percintaan diantara Koyuki dan Maho bermula dari babak ke babak... 

Let me introduce watak pemuzik yg handal terdiri dari pada Kenta Kiritani, Osamu Mukai dan Aoi Nakamura. 

Kenta Kiritani

Osamu Mukai

Aoi Nakamura
Well korang memang kene layan citer nie dlm youtube kalu korang tak beli CD arr... yg best sentiasa tersemat dlm hotak aku nie adalah.... lagu EVOLUTION... wahhh rock sehhh!!! aku syuker giler ...

LAYannnnnnnnnnnnnnnnn .........

17 November 2011

JUS KATAK... lu ader berani... mau cuber???


SEBUAH restoran di Lima, Peru memperkenalkan sejenis minuman yang rasanya anda sama sekali tidak akan minum!

Sejak 15 tahun lalu, restoran berkenaan menjual jus yang sangat pelik iaitu jus katak segar.
Anehnya, kebanyakan penduduk tempatan di situ meminum jus berkenaan setiap hari kerana mereka mengatakan yang ia memberi tenaga.

Pemilik restoran itu, Carmen Gonzales berkata, dia dan beberapa pemilik gerai menjual jus ‘Jugo de Rana’ ciptaannya kepada penduduk tempatan dan pelancong yang berani mencuba jus ‘sedap’ itu.
Dia menjual lebih kurang 80 minuman berasaskan katak setiap hari, dan kebanyakan pelanggannya meminum jus itu sebagai minuman sarapan pagi kerana ia memberikan mereka tenaga sepanjang hari.
Katak yang digunakan diperoleh dari Tasik Titicaca yang terkenal, yang terletak pada aras tinggi di selatan Peru.


Cara jus katak segar dibuat ialah katak dibunuh dengan menghentaknya ke atas jubin, dibuang kulit dan dimasukkan ke dalam pengisar bersama 20 bahan lain termasuk kacang putih, madu, pokok lidah buaya, malta, maca (sejenis akar Andean yang juga dipercayai boleh meningkatkan tenaga dan nafsu seks) dan kadang-kala wain (arak).

Minuman ‘sedap’ itu juga dikenali sebagai ‘Peruvian Viagra’ (Viagra Peru) yang berharga hampir RM7, tetapi bagi  para peminat jus pelik itu berkata ia berbaloi setiap sen untuk kesannya pada badan mereka.

Sumber : mynewshub

Gambo NABILA HUDA half naked... HOT.. HOT..

Tul ker nie pas terbaca kat blog tersebut.... kot super impost kot.... hehehe jom tengok gamba-gamba nie.  

Konterversi ini telah tersebar luas di merata media dan terutama di laman sembang iaitu facebook di mana hampir kesemua update dan komen yang saya dapati adalah pasal gambar nabila huda bogel berbikini di pulau tioman sahaja... so... tul ka???








Sumber : ping busuk

08 November 2011

Kelas Bahasa Inggeris - British Council

Wahhhh.... Best giler masuk kelas B.I ngan omputeh nie.... mrk membuatkan kelas tu bertambah menarik dan menyeronokkan... tak sia-sia aku masuk....

huhuhu mrk kene speaking berhabuk kt depan tuh... kikiki

5% ketawa..... 4% belajo.... 1% serioussssss!!!

Nie lar semua PA-PA yg terlibat.... best dengan kawan-kawan yg very friendly...

28 October 2011

My Boss My Hero

Arrr... giler kelakar citer jepang nih.... aku gelak sampai nak nangis ajer biler tengok citer nie... korang patut tengok jugak citer nie dan compom korang gelak tak hinggat punyer arrr !!!



Mai aku citer cikit ...I introduce kat uolls watak utama iaitu... nagase tomoya - sakaki makio nama dlm karektor... dia nie actually bakal jd ketua gengster (kump. Yakuza). Walaupun dia nie agak stupid... tp dia terer giler berlawan dan bergaduh sampai digelar Tornado. Disebabkan dengan satu kebodohannye yang dilakukan semasa perjumpaan dengan gengster lain, bapak dia iaitu head of Yakuza telah menghantar dia ke sekolah utk menamatkan persekolahanya bagi mengambil alih sebagai ketua kumpulan tersebut dan jika dia tidak menamatkan pengajian maka tempat itu akan diberi kepada adiknyer.

 


Kebodohan nampak sgt ketara apabila nama dia sendiri pun tak tahu nk eja... memang lawak time nie.... hehehe citer nie mula menarik apabila byk adegan2 disekolah ditonjolkan seperti berebut puding kegemarannya.... penyamaran sebagai student walaupun ramai budak pelik kenapa dia nie nampak berumur tak mcm budak 17 thn.... kikiki memang best ..!! Detik2 romantik jatuh cinta ngan student  (Umemura)... plus cikgu kelas pun terjatuh hati ngan Sakaki .... 

At the end ... rahsia penyamaran as student iaitu sakaki terbongkar ... dan korang kene layan sendiri kalu nk tahu penghabisan cerita yg sangat melucukan..

Wokeh arr... selebihnyer korang tonton sendiri... jaminan gerenti gelak punyer!

27 October 2011

Kecanggihan Teknologi dan IQ dahsyat ...!!

Zaman sekarang byk orang2 yg kreatif... wahhh macam-macam dicipta melalui kenderaan utk "cut cost", ala maklum semua skrg dah mahal....

1) Motosikal guna NAJIS MANUSIA.

Kalu perhati betoi- kat atas tu dah siap2 letak tisu tandas.. huhuhu
Rasa sakit perut ? tak payah susah2 nk cari toilet kat luar... naik motor dan melepas dan berlepas... hehehe
TOKYO - Sebuah motosikal di Jepun menggunakan najis manusia sebagai sumber kuasa.Ia yang dinamakan Motosikal Tandas Neo, dibina oleh firma tandas, Toto, dalam usaha membantu mengurangkan asap karbon dioksida sebanyak 50 peratus dalam tempoh enam tahun.Dilengkapi tandas modifikasi dan makmal bergerak untuk memproses najis, kenderaan beroda tiga itu boleh bergerak selaju 80 kilometer (km) sejam. Jika semua itu tidak cukup canggih, motosikal berkenaan juga boleh bercakap dan menulis mesej di udara dengan menggunakan sistem pengimejan cahaya. Ia kini dipandu uji dalam sesi jelajah sejauh 960km di Jepun dan dijadualkan tiba di Tokyo pada 2 November ini - Agensi

2) Trak guna kayu api ganti Minyak Petrol 

Guna kayu sebagai bahan bakar
HELSINKI - Tidakan/ tahan dibebani harga petrol yang melambung tinggi, seorang lelaki di Finland mengubah suai sebuah trak pikap miliknya bagi membolehkan kenderaan itu bergerak dengan menggunakan kuasa kayu api, lapor sebuah akhbar semalam.

Setelah mengalami pengubahsuaian, enjin V6 trak jenis Chevrolet milik Juha Sipila kini dijana asap daripada dapur kayu api yang dipasang di belakang trak tersebut.
Pada kapasiti penuh, dapur tersebut boleh diisi dengan kayu api yang mencukupi untuk menggerakkan trak itu sejauh 1,280 kilometer.

Lelaki itu mendakwa, traknya boleh mencapai kelajuan maksimum 144 kilometer sejam dan dia menamakan kenderaannya El Kamina yang bermaksud dapur dalam bahasa Finland.
Teknologi dapur kayu itu yang pertama kali digunakan pada kenderaan semasa kekurangan bekalan petrol ketika Perang Dunia Kedua, didapati lebih mesra alam berbanding enjin petrol atau diesel. - Agensi

3) Kete Sapu Jalan


4) Basikal vs kete

5) Motor Vs Kete


Actually byk lg... huhuhuhu...... nanti kita sambung lg ek... kecanggihan teknologi dan IQ episod ke-2. huhuhu

Khasiat Air Zam-Zam





Air ZamZam boleh mendatangkan apa jua hajat kita dengan izin Allah apabila meminumnya. Ini termasuk menerang dan melapangkan hati, kaya, mulia, pandai terhormat, membaiki akhlak dan byk lagi.

Rasullah s.a.w. pernah bersabda maksudnya :"Air ZamZam itu mengikut apa yang diniatkan oleh peminumnya (akan tercapai)".

Dengan kata lain, barangsiapa yang meminumnya utk sebarang hajat, dia akan mencapainya, insyaallah jika benar-benar yakin dan berserta niat. Air ZamZam ini adalah penghulu segala air, sebaik-baik air di muka bumi. Air yang paling mulia, berharga dan paling bernilai. Telaganya digali oleh Jibril a.s untuk diminum oleh Nabi Allah Ismail a.s.

Pontensi Air ZamZam untuk seribu satu hajat ini dieksploitasi oleh para ulama, misalnya Imam Jalaluddin As-Sayuti. Sewaktu mengerjakan haji, beliau meminum air ZamZam dengan berniat dan berdoa semoga Allah menjadikan beliau seorang yang melaut ilmu agamanya atau seorang yang sangat alim. Allah telah mengabulkan hajat beliau. Beliau telah menjadi seorang ulama yang palin alim pd kurun ke-10 hijrah. Ibnu Abbas, bapa saudara nabi juga menjadi seorang yang mendalam ilmunya berkat air ZamZam.

Imam At-Tarmizi, salah seorang dari enam tokoh hadis yang terulung di dunia berkata. "Orang yang meminum air ZamZam" itu:

Jika dia minum utk kenyang, maka Allah akan mengenyangkannya.
Jika dia minum utk minuman, maka Allah memberinya minuman.
Jika dia minum utk sembuh dari penyakit, maka Allah akan menyembuhkannya dari penyakit.
Jika dia minum kerana akhlaknya yang buruk, maka Allah akan mengelokkan akhlaknya.
Jika dia minum utk menghilangkan kegelapan hatinya, maka Allah akan menghilangkan kegelapan itu.
Jika dia minum utk mengkayakan hatinya, maka Allah akan mengkayakannya.
Jika dia minum kerana sesuatu hajat, maka Allah akan memakbulkannya.
Jika dia minum kerana sesuatu musibah yang menimpa, maka Allah akan melindunginya.
Jika dia minum kerana kesusahan yang menimpa, maka Allah akan menghilangkan kesusahannya.
Dan jika dia minum kerana memohon bantuan, maka Allah akan membantunya.

Dengan demikian kata Imam At-Tarmizi yang dipetik dari kitab "Mukjizat Perubatan dengan Air Zam Zam". Moral of story..... apa jua niat semasa meminum air ZamZam, make sure niat itu baik dan halal, Insyaallah ianya akan dimakbulkan oleh Allah s.w.t.....

Amin....


Sumber : sumber info dan panduan percuma

Selamat hari Jadi utk ku ....


Happy belated besday to myself .... nampaknyer umurku dah 31 tahun this year... wahhh sudah matang dan ranum gituh.... hehehehe...

Anyway mai kita belajar pelbagai bahasa bermula dengan bahasa kita sendiri  iaitu selamat hari lahir.... ermmm.. bahasa korea "saeng-il chugha haeyo".. byk lg cer tengok kat atas tuhhh... hafal tau !! maner ler tau ader kawan-kawan di serata dunia kene wish nanti.... hehehe

12 October 2011

Nk luit tak ngan blogging???? korang try nie...

Korang nk duit tak....?? kita cuba ajer ... tp mengikut cik epal dia kata HEARTBEAT nie masyhuk gak !! tak salah kita cuber kan... first korang click nie.



klik atas nie dulu...



then click kat HEARTBEAT.MY yg dibulatkan tuhh...



Pastu ... Click 'CREATE ACCOUNT'


 Then... fill up form tue... isi arr semua butiran yg patut....click 'CONTINUE'



Click 'JOIN HB'



Click 'ONLINE APPLICATION'



Isi arr personal info nie.... dan detail pembayaran ke account aper.... then...pastu just click 'CONTINUE' button....



Last step... just click 'GET CODE' ... and letak ajer kat blog uolls kay !



Anytime nk check berapa yg uolls dapat.. just click MY HB ALLILIATE.... 



So..... jom kita try... tak cuber tak tau.... kalu dapat rejeki tuhhh....


Sumber : cik epal
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...