Followers

Google+ Followers

05 April 2010

Majlis Hari Jadi di Taska Anakku (Jan - April 2010)

2 April 2010 (Jumaat) - Pagi2 aku mandikan anakku dan pakaikan baju melayu warna maroon. Alangkah gembira dia bila anakku ckp "Yehh.... yeahhh pakai baju rayer!!"... sukenye aku lihat dia pakai baju melayu tue... padahal just nk attend majlis kat taska ajer. Tu lar perasaan anak-anak kecil ...

Then bila aku sampai kat Taska dia begitu happy bila lihat mama dia datang.... hehehe... bila kita dh jadi seorang ibu, bila ank gembira .. mama pasti gembira gak.....n that's y aku suka tengok kerenah anak2... yer lar sometimes memang lar anak2 nie buat kita baran tp mrk tak paham apa2 pun.. so... for me memang berbaloi jika kita bersabar.. anak2 itu adalah harta yg paling berharga buat diriku...


Lepak2 ajer...

28 March 2010 (Ahad) - sajer bosan dok kat umah bawak arr ank main kete dia kat Dataran Masjid Putra.. biasenyer petang2 memang ramai org putrajaya nie bawak ank2 bermain kat situ just for lepak2.. tp bagus nyer org putrajaya nie sentiasa cuber cari ruang utk bersama family walaupun waktu malam..


I bukan aper... dok kuarters nie mcm tak berkembang ajer.. balik krojo tutup pintu rapat sure lar tak kenai jiran tertangga bukan i sorang buat mcm tu malah semua org pun mcm i jugak... jujur arr i bukan kenai pun jiran i sgt. Dok kuarters memang tak der kejiranan langsung sebab umah tinggi, tp kalu umah teres tu mungkin arr boleh kenal jiran tu siapa kan... kan...

So... bila ader masa yg free i bawak ler ank i nie main2 kat citu... sambil tu mama dia pon pakat posing2 gak ngan badan dh gemokssss. actually nie gambo kenangan disaat pregnent utk second round... huhuhu... nanti dh bersalin baru boleh kuruskan apa yg patut arr...

Ha'a.... happy ajer ank ku bermain sampai suruh bergambo pun dia tak nk ... so my hubby main pakai snap ajer gambo Haris nie... anyway dia amat ceria that time...

Mama cayang Haris... muahhhh...

01 April 2010

Kursus Pengurusan Perniagaan Fokus Kepada Industri Kecil dan Sederhana (IKS) anjuran Institut Tadbiran Awam Negara (INTAN)

I dpt menimba byk knowledge arr bila masuk kursus seperti ini di INTAN. Dan yg paling best tu bila dalam schadule tu ader pulak lawatan sambil belajo yang bermula pada hari Khamis dan Jumaat iaitu di akhir sesi kelas kami... disini i nk share pengalaman i masa di lawatan IKS tempohari.
Khamis 11 March 2010 pukul 8.30 pagi - kami bertolak ke tapak IKS yg pertama iaitu di Kilang Biskut Nuraini's di Shah Alam. 
 Nie aderlah keratan akhbar yg sempat i snapkan untuk kenangan... huhuhu.... first mase kami masuk ajer terus nampak cookies... plus terdapat juga pelbagai keluaran spt minuman dll.
Then, kami pergi ke dewan untuk mendengar taklimat dari anak sulong dan anak sedara Pn. Nuraini.  
Nie ank sedara Puan Nuraini.
Dan yang ini pulak adalah anak sulong Pn. Nuraini.... kalu tak silap nama dia Dr. Helmee Effendee as Chief Executive Officer kat Naraini's tue...
So .. Dr. Helmee nie bawak kami utk melawat tempat pembuatan cookies... wahhh tempat nie memang panas sebabnyer tak boleh pasang penghawa dingin nanti lemau karang cookies tersebut. 
Ini ader lah tempat membikin cookies keluaran baru... kiranyer nie dapur untuk sesi cubaan lar nie... hehehehe
Sambil mendengar taklimat sempat lg kami bergambo ngan orang yg mengkendalikan program IKS iaitu Pn. Azlina dari INTAN nie...
Selepas itu, kami beralih pulak pergi ke tempat pembuatan dan pembungkusan cookies...segala mesin semua canggih manggih betoi... hehehe kebetulan pulak time kami melawat mesin tu ader problem so tak dpt nk tengok cookies tu dibuat. Tapi disebabkan mesin lar tenaga kerja berkurangan. Tp setiap benda sure ader problem kan mcm mesin nie.. dh cukup time sure akan buat masalahnyer... hehehehe...
Nie pandangan sudut dari atas ...
Pastu ... nie pandangan sudut dari bawah..... betoi2 tepi mesin...
Dlm gambo nie byk gambo En. Mat kita (penghulu) hehehe... En. Mat boleh jd duta Nuraini's Cookies nie.. huhuhu....
Then i punggg posing jugak tepi kotak... actually tak der tempat sesuai nk bergambo ...

Khamis 11 March 2010 pukul 11++ - Kami juga tak melepaskan tawaran utk melawat lagi satu kilang IKS yang berdekatan dengan kilang Nurainis' tue... kilang nie kilang buat kek. wahhh sodap tuee...rupernyer kilang nie byk buat kek yg kita sering nampak kat Tesco dll... 
Kalu kita tengok nama kilang nie pasti kita ingat bukan orang melayu punyer kan.. kan.... hakikatnyer memang melayu yang punyer.... huhuhu
Nie owner nyer...
Kami diberi penerangan berkenaan produk2 yang dikeluarkan... memang mudah kalu nk berjaya sebenarnyer. Sambil diberi penerangan, kami dihidangkan beberapa keluaran kek yg fuhhhh sedap gilerrr...

So.... before 1pm kami terpaksa balik ke INTAN sebab ader kelas petang... hehehehe dlm masa yg sama habis gak arr duit memborong... kikiki...

Jumaat 12 March 2010 pukul 8.00pagi - Bertolak pergi ker Banting utk melawat tapak industri JAIZ yang dikenali dengan keluaran air gas dan keropok... hehehe..

Okey... mai kita melawat pulak tempat buat air dia ... huhuhu
Rumusan utk kilang JAIZ nie... rasa mcm kurang kebersihan dlm pembikinan air dia... huhuhu... 
Apa2 hal best dpt melawat kilang2 seperti ini... hopefully oneday i dpt berpeluang utk melawat selain dari kilang ini... AMIN...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...