Followers

Google+ Followers

10 December 2009

Assalammualaikum...

Wahhhh semenjak na mengandung nie dh tak larat nk tulis apa2 kat blog... sebenarnyer banyak isu nk di coretkan disini... tp mood dah tak mcm dulu lg... asik maleh ajer memanjang... lgpun kesihatan kebelakangan nie tak mengizinkan yerlah baru first stage kan... Allah dah bagi rezeki yang paling berharga pd diri na. Apa yg na nk share kan disini adalah perbezaan anak first dan baby yg bakal lahir nie... byk bezanyer... betoi arr orang tua cakap "lain ank, lain rasanyer". sekarang memang terbukti kata2 tue sebenarnyer bukan hanye cakap kosong ajer. Dulun2... mase first child, sonang ajo... makan kuat... sihat ler jugak tp this time... semedang tak lalu dan semedang tak sihat. yer lar kan.... nk buat mcmmaner dugaan ibu2 melandung nie... huhuhu...

Hemmmm kalu nk sentuh pasai perbezaan lg... dulun2 ... im very happy berkawan ngan sapa2 pun dan tak sensitif langsung. But this time berbeza cikit, kalu na dah start menyampah dan tak suka tengok org yang na tak suka (wahhhh dialog mcm ibu mertuaku) huhuhu ... ha'a jgn harap lar na nk layan... seboleh-boleh elakkan jauh2 lar... tp dulu pun na ader menyampah gak ngan seseorang (arrrhhh citer lama dia bekas boss) tp alhamdullilah tak pulak "KENAN" muka dia. Na rasa na masih stabil lg... setakat nie belum arr ader nk menyampah sapa2 lg. sikit2 tu ader lar tak ler kritikal lg. Apa2 hal pun budak yg aku tak suka tu POYOS tahap gaban arr.!!! huhuhu..

Kalu dari segi dugaan ... wah kali nie lg hebat dugaan yg na lalui.... na dh tak larat nk nangis lg... na tak kisah org cakap na nie siapa coz i know who i'm. Na tahu ader org sering mempertikaikan tentang life na... kenapa? bagaimana? siapa? arrhhhh biar.. biar.. . Orang nk mengata!... dah jd adat mulut manusia tak pernah puas ngan hidup org lain. Dosa bukan na dapat. Tu biar dia ngan Allah. Selain dari mulut2 longkang tue.... byk lg yg na tempuh sepanjang berbadan dua nie... ngan financial problem arr.. ngan peel anak yerlah nak dpt adik kan so buat perangai arr... ngan suami mcm tue arr... adoiiii.... maner tak na bleeding!... asik tertekan memanjang.

hemmm aper lg nk citer ek.... entah lar... na harap senang arr bersalin kali nie .. biar lar normal dan hopefully tak operations. My Due date will be 25 june 2010.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...