Followers

Google+ Followers

05 June 2009

FaMiLY DaY's - Trip B'SaMe FaMiLy MeRTuaKu's..
.
Hari Ahad 31hb Mei kul 8pm... kitaorang bertolak gi umah uncle Zaid. Kitaorang ambik bus persiaran dari KL dan kebetulan bus tu pick up kitaorang dari putrajaya dulu baru ke Bt. Caves. Bus tu sampai dlm kul 10.30mlm gak ler...
.
TUNGGU BUS NK BERTOLAK GI KUALA PERLIS
.
Hemmm nie ank2 pakcik zaid actually ader 7 org ank dia (ramaikan..murah rezeki pakcik zaid)....,
Nie... laki ku... dok bersantai kat sopa ... blur.. nk tido.!! buncit gak!! cover2... usshhh tutup ngan topi pun tak boleh ler... perut bun'ct lak!
control ayu lar... mak orang nie....
Posing tengah malam sementara nk tunggu bus... menghilangkan rasa keboringan yg "MUNASABAH".


JETI KUALA PERLIS

Nie masa di tempat Jeti nk ambik feri ke Langkawi tue... fuh ... ramai nyer manusia kat saner... Nie semua sedara mara Hosni sebenarnyer... hampir suku jugak ler kat tempat menunggu tu ngan family Hosni...65 orang kesemuanyer. Actually byk lagi gambo yg nk dimuat turun kan kat blog nie... tp nie pun dah makan masa 1 hari nk adjust.
Kenangan di Jeti

Ha'a Along sorang ajer yg dok kat signboard "Bilik VIP" ....


DAH SAMPAI DAH DI LANGKAWI !....

Haris ank ku dah kepenatan ... trip to Langkawi amat memenatkan actually .... cian anak aku sorang nie... but he so happy coz byk geng2 yg nk bermain ngan dia.
Nie sebenarnyer gambo dlm van yg bapak sedara Hosni sewakan utk kegunaan kami...



Nie masa kitaorang gi makan malam.. Termenung ank ku nie... teringatkan bantal.. nak tido !
Ha'a abg long pulak dah tido dah sementara nk menanti makanan....!!
Nie... depa dok pegang tongkat Ali.... besau noh!!!.... ishhh... ishhh.... nie kene kat mak orang nie gerenti ingat sampai seumur hidup ...

Nie trip to Beras terbakar selepas duit dah abis terbakar bila beli minyak gamat tu.... actually hati i pun that time tengah mengelegak gak ngan kerenah bapak mertuakus..hahaha.. fuhhh... dari i patut period 10hb ... terus jd 1hb .... nampak sgt aku tensen giler.



Actually dah tak der aper menarik Tempat Beras Tebakar nie... just duit syiling bertaburan ajer... beras nyer dah tak der ruper, yang ader signboard, pokok bunga, pasir.
Then, kitaorang gi lak Makam Mahsuri .... kalu nk masuk musium tu kene bayor RM5 hengget. tp rugi gak masuk kat situ sebab tak der apa yg menarik.


Nie lak ... kat Dataran Helang.... konon2 nyer nk tangkap gambo family yg ramai tu... janji kul 6pm... tp lengkap semua ahli keluarga hampir kul 7pm gak...
time tengah nk relexkan kepala hotak yg tengah baran nie ... tensen ngan bapak mertua.





ha'a.... abg long tengah merenung masa depan.... dan bapak mertua tengah pikir kesalahan yg dibuatnyer....!!! tu lar... nak cepat lg... last2 kene tunggu jugak...
Nie gambo semua family
Nie semua adik beradik mak mertua bersama pasangan masing2.
Nie makan malam kat luar.... makan kat tempat yg berbeza... makan satay yg berharga 35 sen sebatang... murah kan... sedap sgt..
Nie 7 biji van yang telah disewa utk family day nie....
DAH NK BALIK DAH ....!!

Nie ... di Jeti Langkawi ... Bot nyer kul 10am.. tp kene rush keluar kul 8am... arhhh semua tu kerja giler.,.... i betoi2 tertekan ngan trip nie... semua nk cepat!!





Nie dlm Feri....
Tengah tulis aper tue Haris ?!!


Kami 3 beranak ... posing ajer...

Nie kat Perhentian Ulu Bernam ... sembahyang ... tp anak2 riang bermain buih belon.




Moral of story.... this trip will be FIRST & LAST... Sorry to say....'i really serik dan i really bertekat if ader lg family day macam nie next year or bila2 lar... i promise to myself i wont go anymore.."!... Ini kata putus i ....MUKTAMAD.

8 comments:

  1. tengok gambar ko ngan beg² masa nak balik tu, aku teringat mase kiter gi langkawi ...tahun 2005 kot... mase tu kita baru kenal...kekkeke.. pi masing² bawak 1 beg jer... alih² balik ader sorg 2 beg...penuh carnival....

    ReplyDelete
  2. best kan p langkawi? time travel tu penat gile..tapi bila dah sampai sana hilang semua penat..hehe

    ReplyDelete
  3. betoi niza... aku teringat gak masa kita gi langkawi sama en lah, wawa, kak ayu, k.dd naik keter... best... tp trip kali nie aku pergi ngan family mertua... tak enjoy langsung...

    maner best gi langkawi kalu gi ngan orang tak sporting azie... sampai kat saner bukan hilang penat... tambah tensen lg ader lar..susah gi ngan orang tua nie.. byk kerenah.. next time kalu nk gi.. gi keluarga sendiri ajer...

    ReplyDelete
  4. betoi azie... ketensenan tu sampai terkeluar period awai tau... awai 10hari... menakjubkan!!!

    ReplyDelete
  5. trip yang sngt fun
    chill!
    haha
    smpai stress bangat kan?
    dtang2 office terus gossip tak ingat.
    haha.

    ReplyDelete
  6. Amboi bercuti sakan nampak....sampei lupe dunia...he..he...

    ReplyDelete
  7. ushhh sure blk trip terus gosip... tak tahan siot... tensen.. tensen... the worst trip ever dude!

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...