Followers

Google+ Followers

17 March 2009

Jonker WalK

I selalu dengar member i bercerita dan beli barang yang cute2 kat Jonker Walk tu... well ... i tak dapat bayangkan that time masa my friend tengah bercerita. hemmm dlm otak i just pikir 'agaknyer mcmmaner ler tempat tu ek'?

Nak jadikan cerita, my hubby beriya-iya nk ajak i balik ke Melaka gi kenduri so.. i pun, take advantage lar... i ajak dia gi Jonker Walk tue... ha'a dah ler hubby i nie orang Melaka, Jonker Walk pun tak tau maner... tensen tu! so, nak tak nak kene ler tebalkan muka tanyer salah sorang relative dia. Nasib baik tanyer pada orang yang sporting coz dia siap gi tunjuk jalan lg tau... baru ler best macam nie... WELCOME TO MELAKA SARINA...!! Yahoo..!!



First i sampai wah.... macam orang jakun daaaahh... hehehe.... tergamam tengok pekan dia very colourfull bling2 ngan lampu... pekan koboi pun nampak mcm naik seri ngan tanglong mcm rayer cine.








I rase semua orang tau Jonker Walk tu kat maner... i ajer selalu orang last nk tau tempat yg best. Yer la kan... pas i kahwin i dah kene stop enjoy mcm orang bujang. My hubby kurang sporting dlm hal2 nk biar i merayap mcm dulu... I REALLY MISS MY BACHELOR TIME, means my past time lar...







Bila dah sampai tempat yg dituju... baru la start pikiq 'Oooo... mcm nie lar rupernye..' kat sebelah Jonker Walk tu i tertarik ngan patung orang bina badan seperti nie..



Hehehe... adik ipar i gelak masa i snap photo nie... mrk kater i nie mcm pelancong asing daaa... tp ok gak... i kan bukan orang Melaka. Jakun tu tetap ader rite?...hehe...

Ha'aah nie la adik ipar i.... still single u!...



I gi hari Sabtu malam... wahhhh giler ramai orang kat saner... keadaan lebih kurang mcm uptown ajer... tp uptown majoriti byk malay.. tp kat jonker walk nie majoriti yg ader cina ajer... sejemput dua ajer kaum lain termasuk malay. that's ok kita kan rakyat majmok. hehehe....





I mula rasa seronok bila i tengok byk barang cute-cute, murah giler.. i nie memang suka benda yg comey. i lebih overacting dari anak i tue... dia relex ajer.. i ajer beriya. biarlah kan... Moto i "I STILL YOUNG".. ok tak?...hehehe..

Yang jadi tak bestnyer .. i gi lak time bukan gaji.. so pulus pun tengah sesak. so aper ajer yg i dpt beli pun. tensen nie... rugi tau!!
Well what to do,... LIFE MUST GO ON ler...!! That's all i can say pun...

2 comments:

  1. haha
    akhir nye smpai gak ko kat jonker walk tu ye.

    jonker wall ke walk?
    konfius2
    haha.

    ko x p makan kat asam laksa sedap tuh ke?

    ReplyDelete
  2. hehehe... aku silap eja lar... biasalah ... aku kan selalu silap dan compius... hehehe...

    ha'a aku lupa nama kedai yg ko ckp kat aku mkn asam lakser tuhhh....

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...