Followers

Google+ Followers

10 December 2009

Assalammualaikum...

Wahhhh semenjak na mengandung nie dh tak larat nk tulis apa2 kat blog... sebenarnyer banyak isu nk di coretkan disini... tp mood dah tak mcm dulu lg... asik maleh ajer memanjang... lgpun kesihatan kebelakangan nie tak mengizinkan yerlah baru first stage kan... Allah dah bagi rezeki yang paling berharga pd diri na. Apa yg na nk share kan disini adalah perbezaan anak first dan baby yg bakal lahir nie... byk bezanyer... betoi arr orang tua cakap "lain ank, lain rasanyer". sekarang memang terbukti kata2 tue sebenarnyer bukan hanye cakap kosong ajer. Dulun2... mase first child, sonang ajo... makan kuat... sihat ler jugak tp this time... semedang tak lalu dan semedang tak sihat. yer lar kan.... nk buat mcmmaner dugaan ibu2 melandung nie... huhuhu...

Hemmmm kalu nk sentuh pasai perbezaan lg... dulun2 ... im very happy berkawan ngan sapa2 pun dan tak sensitif langsung. But this time berbeza cikit, kalu na dah start menyampah dan tak suka tengok org yang na tak suka (wahhhh dialog mcm ibu mertuaku) huhuhu ... ha'a jgn harap lar na nk layan... seboleh-boleh elakkan jauh2 lar... tp dulu pun na ader menyampah gak ngan seseorang (arrrhhh citer lama dia bekas boss) tp alhamdullilah tak pulak "KENAN" muka dia. Na rasa na masih stabil lg... setakat nie belum arr ader nk menyampah sapa2 lg. sikit2 tu ader lar tak ler kritikal lg. Apa2 hal pun budak yg aku tak suka tu POYOS tahap gaban arr.!!! huhuhu..

Kalu dari segi dugaan ... wah kali nie lg hebat dugaan yg na lalui.... na dh tak larat nk nangis lg... na tak kisah org cakap na nie siapa coz i know who i'm. Na tahu ader org sering mempertikaikan tentang life na... kenapa? bagaimana? siapa? arrhhhh biar.. biar.. . Orang nk mengata!... dah jd adat mulut manusia tak pernah puas ngan hidup org lain. Dosa bukan na dapat. Tu biar dia ngan Allah. Selain dari mulut2 longkang tue.... byk lg yg na tempuh sepanjang berbadan dua nie... ngan financial problem arr.. ngan peel anak yerlah nak dpt adik kan so buat perangai arr... ngan suami mcm tue arr... adoiiii.... maner tak na bleeding!... asik tertekan memanjang.

hemmm aper lg nk citer ek.... entah lar... na harap senang arr bersalin kali nie .. biar lar normal dan hopefully tak operations. My Due date will be 25 june 2010.

13 October 2009


Coming back to my blog....
Windu nyer dh lama tak wrote luahan rase dicini... hehehe... but dengan sukerciternyer i nk attach gambo2 rojak utk di kongsi together-gether ler... compom ori ... maleh nk edit... hahaha...
so kita start yg dated yg terbaru dulu....


Hari Ahad 11hb Oktober 2009

Nie lar bilik mainan Haris ... aku rajin menconteng bilik nie.. sajer lukis bee... butterfly... ladybird... ulat... hehehe dh jd taska pulak...

Di Pagi Hari B 4 go to Work
Cebelum g krojo ... aper lagi... perasan sorang2 jap kat camere... click...!!


Open House Umah Salmizi
Tengah dok nk tangkap gambo Haris (my son) dok syok layan cumi... dh tak dpt perfact pic for today... tp ok jugak ...

Me & Fiza

Open House Umah Anne
Wah ... kitaorang posing sakan dpn camera nie....

Opsss ... again please..

BBQ kat My House di Ipoh, Perak (Raya ke-4)
Asap... asap.... tp ape2 hal pun best giler... kitaorang just buat utk family ajer... ayam untuk bbq tu dlm 7 ekor kot... habis..

laki aku tengah prepare tempat bako ayem...

Ha... adik aku gie dh start angkat kain... nk bako ayem...

nie rupenyer...


Copet arr Gie... kak ngah lapo nie... ishhh lambat betoi chef nie masak..

cenyum... focus... tengok sapa yg sekerat.... alamak tak bedung tangan lar... tak balance... sowi!

Tengok tu dok syok membako...
Si kecik dh muler nk join membantu paksu dia... nk kaco ler tuh...

~Haris tepi2... paneh nie...~

Iklan gigi... ditaja khas oleh zulfauzi... kuang2

Nak testing bako arr... adehhh paneh nyer!

Iklan BBQ

Kakak ku dan kakak ipar ku... model ikan keli bakar... itupun tinggal tulang daaa...

Me & My son on that nite...

Di Siang Hari B 4 BBQ
Tengok mamat nie relex aj0 tengok TV... control... control...

Cucu tokwan nie dok pakat membantu tokwan mengemas laman umah... rajin nyer

Kuatnyer....


Blk Kg Kat Kedah (RayeKer.... Alamak Luper Arr)
Nie lar kampung i kat junjung, kedah.... umah mak sedara i...

Tokwan dan cucu

Raye Pertama di Ipoh
Tengok tu... posing baik punyer... atas pemintaan nie lar hasil gambo adik ku sorang nie... wahh ader bakat jd ustaz...

Pandai ank ku posing


Malam B4 Raye
Posing anaku... click ... click
Nie dok bersila mengayam ketupat palas.. fav aku..

Ketupat yg dh siap aku buat..

Edisi Menghias Opis
Rajin kengkawanku menghias opis.... walaupun kami sibuk ngan budget dan ER tp international sentiasa maintain menjaga status...
Saje kaco kak zana ...
Zai dan Abbt dok posing dpn meje aku..

Aku pun tumpang sekaki... kuang2...

Nie gambo kat pintu dpn.... sajer...

04 September 2009

Tempat Krojo

Sibuknyer this month..... !! Macam2 kene buat... arhhhh claim arr... nk meeting arr... bosan...!!!!

Life

Something happening arr... adoiii bercampur aduk perasaan i sekarang nie ... tak boleh nk gambokan ...

18 August 2009

Focus Group ... yer ker????
.
.
Actually hari nie ado meeting focus group.. so my fren punyer boss GTH nie suruh i jd dayang2 dok kat registration punyer tempat ... ha'a aper lg... bila semua dh masuk meeting ... masing2 buat krojo mcm nie... posing sinie... posing saner.... hahaha... nie lar krojonyer!!!
.

Nie .. pija namanyer... dia tunjuk lubang idung... aduisssshhh besaunyer pija...!

To all my fren's.... happy fasting days... nasib baik pose on saturday ... boleh lar bawak2 berehat gak... so on monday semuanyer pakat layu di tasik madu!!!... bukak PC sure slow sebab tak larat... sharp kul 4.30 ptg semua ilang gi pasar tani... hahaha...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...