Followers

Google+ Followers

28 August 2008

Makan Lunch Time Di Pantry Bersama Kengkawan

Nie ler kengkawan yg baru pas mencekik kat pantry.... actually i tak interframe sebab i nie juru gambo... hahaha.... tengok ler dunia zynor buat iklan gigi... sengaja ajer promote colgate... hehehe!!

Birthday Party anjuran Taska anak i.

Semalam pas ambik Haris Haikal kat taska, teacher Haris menghulurkan satu invitation for birthday party untuk pelajar yg lahir dari bulan Januari until Ogos. Wahh... gerenti happeningnyer kan coz taska nie baru ajer bukak kat KPDN nih.. Student masih tak ramai tp ok la sebab teacher byk kat citu.


Today... early morning i dah kene alert coz ader birthday party. Boss i benarkan i joint that's party.. Bila i masuk ajer depan pintu taska...terkezut cikit ler coz semua budak ceria dan happy gara2 dpt present besau dari teacher!! fuyooo !!..ala maklum nk sambut besdaykan... hehehe!!!... Anak2 kecil pakai baju comey2 gitu .... anak i ajer asik nak merengek ajer bila nampak i n hubby. hemmm... macam nie ler keadaan dan gembiranyer anak kecil bermain...

Tapi anak i nie lain pulak cerita... orang lain happy.... Haris asik nk melalak ajer... that time dia baru perasan kehadiran i n my hubby..

Bila kami tersengeh ajer malas nk layan.. mula ler dia tunjuk aksi yang biasa tuh..!!hehehe.. kelakar.... dah tue bila papanyer dah dukung baru nak senyap... ishh... jenuh kalu mcm nie !! hehehe!!

Macam -macam anak i nie...

26 August 2008

Dari View Kuarters Ku

Ha' ni la gambo dari sudut pemandangan Kuarters kami berkenaan ngan bunga api tu...
Walaupun i nie bukannyer jurugambo yg bagus ... tp ader gak ler kenangan yang boleh kita kongsi bersama.



Terketor-ketor kualiti gambo nih..!!. hehehehe!!







20 August 2008

Malaysia International Fireworks Competition 2008


The Ministry of Tourism will again host the Malaysia International Fireworks Competition this August in Putrajaya. Renowned world-class Fireworks Teams from around the world will compete for the 'Golden Merdeka Trophy'. The Ministry has announced that there will not be any Tickets sold this year at the Event. The event is Free for All! Speakers will be installed at the public viewing locations, enabling the spectators to enjoy the 'Musical Firework Displays'. Entrance to PICC is Free.
For two weeks in August, the skies over Putrajaya are to be lit up by a series of pyrotechnics displays. The pyrotechnic artistry will be different from regular fireworks shows as this one is meticulously choreographed to music.

For 25 minutes on each competitive night, the maestros of the night will AWE spectators with breathtaking presentations of FIRE, LIGHT with MUSIC. Prior to the final night, a judging panel of international and local celebrities will select a winner. Although a prestigious award will be presented to the victorious team, their true prize is audience delight.
The highlight of the Event is a reverberating, GRAND FINALE which will be jointly designed and produced by last year winner Howard & Sons and MIFC Producer Joe Ghazzal. The theme decided on the Finale is "Colors of Malaysia". You do not want to miss the World Class Finale Presentation on the 29th of August.
The competition, last year, drew an average of 350,000 to 400,000 live audiences to PUTRAJAYA each competition night, breaking all time record in attendance. Total numbers attended including international and domestic tourist for 2 weeks was estimated at whopping 3.5 Million people.

August 12 - Team Malaysia

August 16 - Team China

August 20 - Team Canada

August 24 - Team Spain

August 29 - GRAND FINALE



WELCOME TO MALAYSIA ...!!

15 August 2008

MARI LA KENGKAWAN CHECK IT'S OUT... which way kita nk pegi ek?


PUASA

Puasa nak dekat nih... wahh.. best pose nie boleh keep slim sikit badan. Tapi time kerja pulak gerenti akan sentiasa rasa sleepy ajer kat office... alahai...

Tapi kita kene gak tau apa pengertian sebenonyer pose nie kan... well puasa ertinya menahan diri daripada makan dan minum dan dari segala perbuatan yang boleh membatalkan puasa, mulai dari terbit fajar hinggalah terbenam matahari. Umat Islam juga dikehendaki menahan diri daripada menipu, berkata-kata yang buruk atau sia-sia, dan daripada bertengkar atau bergaduh. Ini kerana puasa merupakan medan latihan kesabaran, kejujuran dan bertolak ansur sesama sendiri. Maka secara tidak langsung, puasa juga menolong menanam sikap yang baik dan berbudi. Dan kesemuanya itu diharapkan berlanjutan ke bulan-bulan berikutnya, dan tidak hanya pada bulan puasa.

Imam Abu Hamid al-Ghazali dalam bukunya Ihya al-'Ulumuddin telah membahagikan puasa itu kepada 3 tingkatan:

1. Puasanya orang awam (shaum al-'umum): menahan diri dari perkara-perkara yang membatalkan puasa seperti makan dan minum.

2. Puasanya orang khusus (shaum al-khusus): turut berpuasa dari panca indera dan seluruh badan dari segala bentuk dosa.

3. Puasanya orang istimewa, super khusus (shaum al-khawasi al-khawas): turut berpuasa 'hati nurani', iaitu tidak memikirkan sangat soal keduniaan.
Pembahagian di atas memberikan umat Islam ruang untuk berfikir dan menelaah tingkat manakah mereka berada.

Oleh itu, mari la kiter samer2 ler pose penuh sebulan tuh dan jangan asik memonting ajer... nanti kene ganti...tp leceh ler, org lain makan tp kita ajer tak makan... hehehe.


Luahan Hati ku..

Kenangan lama mencuit perasaanku kembali;
Mengenang benda yang berlalu begitu sahaja;
Penyesalan yang tiada kesudahan;
Kadangkala ku mengatakankan pada diriku;
Kenapa AKU ditakdirkan hidup denganmu;

Dulu engkau selalu menjanjikan bulan dan bintang dilangit;
Pokok yang penuh kebahagian;
Janji yang menggunung;
Kutadah pinangan mu dengan ikhlas;
Demi membina keluarga bahagia;
Engkau bersumpah janji depan saksi;
Bahawa akan jagaku sepenuh hati;
Tapi semua itu dusta belaka;

Hati mula meronta-ronta;
Hari demi hari aku memakan diriku sendiri;
Berulang kaliku cuba untuk menipu diri ini;
Tetapi selalu mengalah;
Demi anak ku yang tersayang;

Ya Allah;
Hari-hariku mohon dari-MU;
Agar bukakan ruang untuk aku bernafas;
Kerana nafasku makin sempit;
Ku hilang arah;
Ku putus asa;
Kerna HATI KU TELAH TERLUKA ..

08 August 2008

Pernah dengar tak POKOK PATAH TULANG? ..




Ha'aa... tentu kita jarang dengar kan tentang Pokok Patah Tulang nih.. ok actually Pokok Patah Tulang adalah sejenis tanaman yang mudah hidup di tanah yang mendapat cahaya matahari atau tempat terbuka yang lapang dan luas. Nama saintifiknya ialah Euphorbia Tirucalli (Indian Tree Spurge, pencil tree atau milk bush) . Pokok ini mempunyai banyak cabang yang mana apabila batangnya dipatahkan, getah putih akan terkeluar. Pelbagai khasiat boleh dihasilkan daripada pokok ini, diantaranya ialah getah pokok ini amat mujarab untuk mengubati luka apabila terpijak kaca atau tertusuk duri. Selain itu, ia juga mampu mengubati sakit-sakit urat dan patah-patah ringan anggota badan.

07 August 2008

Semalam Punyer Kes le nih.!..


Hemm.. hampeh betoi cafe kat tempat kerja aku nie... bila time aku makan ajer, gerenti jumpa helaian rambut dlm daging. Setiap kali makan pulak tu... ishh.. agaknyer ler tukang masak dia masukkan rambut tu utk pelembut daging kot... urghhhh ... kotor siot...! Aku dan kengkawan dah tension ngan org cafe tu... dah ler mahal ..
Hari ni aku beli ler, nasik goreng dan daging... ha'a baru tenang makan.. tak der rambut tu... maybe kot gara2 aku report kat admin bahagian aku siap tangkap gambo lagi bagi bukti. hehehe...

05 August 2008





BILA GAJI NAK NAIK ? BILA… BILA… BILA?!!!MAKA JADIKAN HANDPHONE ANDA PENJANA PENDAPATAN KEDUA!!


* Pergi Kerja Pagi , Balik Petang……… Dapat gaji bayar hutang.
* Adakah anda ingin hidup begitu dengan cara hidup lama anda.
* Rezeki takkan datang bergolek TANPA USAHA !!!

* Jika orang lain boleh dapat RM1000-RM3000 sebulan, secara part-time kenapa Tidak Anda?

Anda pun boleh…


* Jadilah pengguna bijak. Barangan yang anda beli sebenarnya boleh menjana income yang lumayan!! (Kami mepunyai senarai rekod pendapatan Agent yang mencecah puluhan ribu ringgit sebulan)

Teknik & Formula paling sistematik & terkini
1) Modal Rendah (RM65), Hanya Sekali, Seumur hidup
2) Kerja sejam dua sehari dari rumah
3) Pendapatan setiap minggu, pendapatan yang konsisten & boleh diwarisi
4) Tiada penekanan penjualan produk
5) Tiada had masa, terpulang pada kepantasan bekerja
6) Terbuka pada semua golongan termasuk pelajar.
7) Mengawasi semua transaksi melalui akaun peribadi & internet

Program apa ni? Skim Cepat kaya ke?
Tidak. Mymode merupakan sebuah perniagaan sah yang berdaftar,
diasaskan oleh Syarikat Asia Mobile Commerce Privilledge Sdn. Bhd.
yang menyediakan perkhidmatan SMS Prepaid. Dengan pendaftaran
keahlian RM65, anda sah sebagai Agent Mymode dan secara tidak
langsung merupakan ‘Tokey Prepaid Topup’ dengan kedai bergerak
beroperasi 24jam, tidak kira masa, tidak kira tempat!!

Siapa boleh sertai perniagaan ini?
1) Mempunyai handphone.
2) Tahu SMS.
3) Ada akses internet samada dirumah atau pejabat.
(Tidak wajib, tetapi satu kelebihan)


*Sudah bersedia untuk mengubah hidup anda?
Jika “YA” sila buka website ini:
http://prepaid4u.net/?id=shahrienaz

KONGSIKAN PELUANG KEEMASAN INI DENGAN RAKAN-RAKAN ANDA!!

01 August 2008



To my friend Nordiyana... We alwayz miss u ... nanti kalu ader masa lapang .. dtg ler jenguk kami semua kat MOF nie kay......MUahhhhh...... all the best n good luck for everything ...

May God Bless Yr Life !

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...