Followers

Google+ Followers

15 December 2008

ZHULIAN

Produk yang kualiti tertinggi, produk diyakini ...


Semenjak 1989, ZHULIAN telah meningkatkan gaya hidup beribu-ribu orang melalui Peluang Perniagaan Keemasan ZHULIAN yang menakjubkan dan rangkaian produk inovatif yang berkualiti tinggi. Dari Barangan Kemas Saduran Emas Fesyen yang terkenal hingga ke Produk Penjagaan Rumah dan Penjagaan Diri; Produk Makanan dan Minuman hingga ke Sistem Rawatan Udara; Suplemen Nutrisi peningkat kesihatan yang laris hingga ke Sistem Rawatan Air serta Produk Bilik Tidur - rangkaian produk premium ZHULIAN memberikan hasil berkesan untuk memperkayakan, meningkatkan dan melengkapkan gaya hidup yang sihat. Komitmen ZHULIAN yang tiada kompromi terhadap Piawaian Kualiti yang ketat memberikan para Pengedar dan pelanggan keyakinan dan jaminan penuh yang diharapkan dari produk berkualiti luar biasa.



Barangan Kemas


Barangan Kemas Fesyen ZHULIAN mencapai ketinggian kreativiti dan kecemerlangan rekaan dan pengeluaran barangan kemas berkualiti tinggi yang sememangnya telah terkenal. Dengan rekaan menakjubkan yang membawa hasil kerja, bahan dan rekaan terbaik, kami berbangga kerana berupaya menyatukan kehalusan seni tradisional ke dalam rekaan berteknologi moden, terkini, dengan pembaharuan penuh ketelitian (avant-garde). Rangkaian Barangan Kemas Fesyen ciptaan ZHULIAN yang meluas mencerminkan seni pertukangan mahir oleh pereka dan tukang emas kami yang pakar. Setiap barangan yang kami cipta mewakili hasil kerja penuh dedikasi dan kemahiran yang tajam. Pada masa ini, ZHULIAN mengeluarkan lebih 2,000 model berlainan seperti cincin, rantai tangan, rantai leher, kerongsang, loket, subang, gelang tangan, pin tudung, klip tudung dan lain-lain produk eksklusif. Para profesional ZHULIAN yang terlatih mempunyai banyak pengalaman dalam mengeluarkan rangkaian produk-produk popular seperti barangan kemas bersadur rodium dan barangan kemas dua ton selain daripada produk utama kami iaitu barangan kemas saduran emas.



Di samping itu terdapat juga produk menakjubkan yang membantu meningkatkan dan memperkayakan kualiti kehidupan anda...




Udara (Beyond Microplasma Air Purifier)


Kebanyakan daripada kita menghabiskan 90% masa di dalam bangunan dan kualiti udara dalaman adalah sangat penting untuk kesihatan, kesejahteraan dan kecekapan, di tempat kerja dan di rumah. Beyond Microplasma Air Purifier dengan Teknologi Ion Mikroplasma termajunya adalah produk rawatan udara unik yang berkesan menapis, membersih dan mensteril udara dalaman bagi membekalkan udara dalaman yang lebih tulen, lebih segar dan lebih menyihatkan buat anda dan yang tersayang.




Air (Beyond Water)


Air adalah salah satu pemberian penting alam semula jadi kepada manusia dan air minuman berkualiti tinggi adalah salah satu elemen penting ke arah kesihatan yang baik. Beyond WaterTM membawa kepada anda sistem pemulihan air yang revolusioner dan termaju yang menghasilkan Air Hidup Semula Jadi berkualiti terbaik untuk meningkatkan kesejahteraan dan kualiti hidup yang lebih baik.



Tidur (Tilam/Bantal/Bantal Peluk Contiago)

Mendapatkan tidur merehatkan di malam hari adalah penting agar anda dapat melaksanakan tugasan harian di sebelah siang. Tanpanya, seseorang itu boleh mengalami kekecewaan, kebingungan dan mudah rasa hampa. Lapik Tilam Terapiutik Bio-ion, Bantal dan Bantal Peluk Contiago direka khas untuk membantu memberikan anda tidur yang mendamaikan dan tidak terganggu sepanjang malam, agar anda rasa peka dan aktif di siang hari.

Di ZHULIAN ini juga ada menjual barang-barangan dari produk2 yang berasaskan KESIHATAN seperti B'Young, Origrow, ISO3, ISO5 dan lain2 lagi.

02 December 2008

ANDAI KU TAHU
andai ku tahu
kapan tiba ajalku
ku akan memohon
Tuhan tolong panjangkan umurku
andai ku tahu
kapan tiba masaku
ku akan memohon
Tuhan jangan Kau ambil nyawaku
chorus:
aku takut
akan semua dosa-dosaku
aku takut
dosa yang terus membayangiku
andai ku tahu
malaikatMu kan menjemputku
izinkan aku
mengucap kata taubat padaMu..
chorus:
ampuni aku
dari segala dosa-dosaku
ampuni aku
menangis ku bertaubat padaMu
aku manusia
yang takut neraka.
namun aku juga
tak pantas di syurga
andai ku tahu
kapan tiba ajalku
izinkan aku
mengucap kata taubat padaMu
chorus:
ampuni aku
dari segala dosa-dosaku
ampuni aku
menangis ku bertaubat padaMu
Sumber : Ungu

17 November 2008

Aquaria KLCC

Hari ahad baru2 nie i n family when to Aquaria KLCC.... dulu dengar orang ckp mcm gempak ajer... bila pergi hemmmm BOLEH tahan ajer. Setakat nk hiburkan hati ank kira dah ok... lagi pun my son nampak mcm happy campur takut2 coz dpt tengok ikan besau2... dan jugak kat saner semua spesis ikan, penyu, spider pun ader kecuali spiderman.... hehehe...



Masa di Aquarius tu dah tempat pun gelap gelita, nak tangkap gambo pun tak boleh nk pakai flash... gambo semua jd tepahaper ajer... nasib baik guna digital ... boleh gak tengok maner yg tak jadi. kalu yg manual masa zaman jepun tak ker kesian bila cuci tengok byk yg hancusss.. !! nie nasib baik tempat ikan nie ader ler lampu cinonet jugak... hehehe...

Boyer pun ader tp kecik nyer... comey mcm nak bela ajer... semua kat saner kalu yg kecik semua comey2 tp kalu besau tu menakut kan betoiii... karang kalu terpecah ler kaca aquarium tu mampus orang2 yg kat situ... kene tokak ... hehehehe...




Iguana nie pun cute... suka la... dari dulu berangan nak bela... tp tak kesampaian... pasai bela ok jaga malas... kuang... kuang... kuang..




Pari2 nie jugak menjadi pilihan utk i ambil gambonyer kerana pari2 nie menunjukkan kemanjaan seekor binatang peliharaan ... ishhh apa yg aku merepek nie...!! tp kalu dilihat manjer giler sampai tak takut ngan orang. siap nk enterframe lagi ader ler...


Ha'a my son betoi2 seronok tengok fish... hehehe..

Masa i nk tangkap gambo dia pun dia blur dan tergamam tengok ikan besar kat atas kepala. kelakar sebenarnyer tengok gelagat dia bila dia takut....tapi bila sampai ke tempat cenderahati lain pulak peeel my son nie... dia suka sgt pd teddy bear yg cute2...


kalu boleh semua nyer dia nk suruh i beli... kalu ler i nie tokey kedai boleh ler atau pun kilang cop duit maybe no hal punyer...

Hemmm... my son really love teddy bear or cats... i compius... maybe dia suka benda cute dan cintai alam semula jadi... cheewahh...!! hehehehe...
HARIS HAIKAL... MAMA LOVE U .. Muaahhh!!

Hemmm... long time i tak wrote kat blog nie kan... kay lets start with "November in Memories".. piii weettt...
Ones upon a time.. si puteri yg comey nie tetiba ajer dapat durian runtuh... kedebubbbb @#$%^&*!!?&*.. jatuh durian tembaga sejibik betoi2 depan mater tapi itu buah dulian manyak kicik ooo... buts ok ler dari tak ader langsung kan....!! so...apa lagi si puteri yg comey nie kata "Ulllala...." hehehe.. cheewahh...
Hemmm akan tetapi (ayat gomen ini kene bold cikit)... nak jadi cerita ler kan.. bulan nie memang I ader duit lebih sikit so ... i memang dah lama berhasrat utk belanja all my friends makan pizza ramai2 di pantry office. Seronok tengok mereka menikmati makanan.. Mereka happy i pun happy gak. Masing2 enjoy ..
P E A C E dude..!!!
Tengok ler Ms. Zynor dan Ms. Tressna makan sambil berdiri.. maklumla .. kerusi talak cukup oooo... sebeno nyer mrk nie malas nk p cari kerusi... diri pun diri daa....
I, Zynor dan Chai pergi belikan 5 kotak besau pizza, entah aper nama sotong tu pun i tak tau... hehehe... ngan air A&W. Memang depa orang kene makan sampai lebam...


Mengikut kata2 orang tua2... makan kene banyak utk bagi tenaga dan aura yg sihat... yer ker??? compius kejap... tapi pas makan sure ngantuk nyer... !! pastu boleh ler bertukar menjadi ular sawa tido depan PC,.... hehehehe... aku sampai buncit ler perut mengkedarah ... fuhhh... nikmat makan nihhh...

04 November 2008

Teringat Gelagat Haris Haikal kat McD

Budak kecil nie hidup mereka sentiasa happy dan tak der apa2 yg perlu dipikirkannyer... sentiasa dengan telatah yang tersendiri untuk mendapatkan perhatian. Teringat masa di McD... i bagi Haris makan kentang... last2... habis bertaburan kat lantai..

Sempat jugak i merakamkan telatah dia... kelakar gak di buatnyer....hihihi... tempat letak makanan Haris boleh letak kat kepala... kompius i dibuatnyer...

That time i ckp kat Haris... ... "mama tak tau mcmaner nk suruh Haris makan bukan main ngan makanan. Haris selalu buat mama terdiam sebab tak tau nk ckp apa dahh.... kelakuan Haris nie buat mama dari marah jadi tak boleh nak marah". Macam tu lar dialog pedebatan diantara mama vs anak. hehehe ....


Nie pulak ... tension ngan kotak tu... seboleh- bolehnyer nk koyakkan ajer.... hehehe...

03 November 2008

Sempat Posing Dlm Kete ..hihihi

Nie lar kami kengkawan seronok kuar sama-sama walaupun ada urusan. Kawan aku sorang nie terlupa pulak borang dia kat maner... sementara dia teruk nak mencari .. aku pun posing ler dalam keter sorang-sorang.


Nie gambo aku tersnap masa aku nk belek patung bunny ank kawan aku .. ader lagu ..hehehe nie semua perangai kebudakan pulak,.


nie la orang yg tak der krojer...hehehehe



Nie... gambo aku ngan kawan baik aku di JPPH....

Member aku sorang nie suruh ckp yg sobonarnyer klu korang tgk cik aidah kita nie secara real cun gile2 gaban dri dlm photo nie... hihihi... pesanan penaja KACIP FATIMAH.
.......... ............

Ngan confident nyer dia bawak keter... hehehe pemandu berhemah..

Nie wana... aku baru ajer kenal hari nie. Nice to meet u my friend.

30 October 2008

Read Each One Carefully and Think About It a Second or Two



1. I love you not because of who you are, but because of who I am when I am with you.

2. No man or woman is worth your tears, and the one who is, won't make you cry.

3. Just because someone doesn't love you the way you want them to, doesn't mean they don't love you with all they have.

4. A true friend is someone who reaches for your hand and touches your heart.

5. The worst way to miss someone is to be sitting right beside them knowing you can't have them.

6. Never frown, even when you are sad, because you never know who is falling in love with your smile.

7. To the world you may be one person, but to one person you may be the world.


8. Maybe God wants us to meet a few wrong people before meeting the right one, so that when we finally meet the person, we will know how to be grateful.

9. Don't cry because it is over, smile because it happened.

10. There's always going to be people that hurt you so what you have to do is keep on trusting and just be more careful about who you trust next time around.

11. Make yourself a better person and know who you are before you try and know someone else and expect them to know you.

12. Don't try so hard, the best things come when you least expect them to.

REMEMBER: WHATEVER HAPPENS, HAPPENS FOR A REASON.True friends: How many people actually have 8 true friends?Hardly anyone I know ! But some of us have all right friends and good friends!!!


Why i should feel so sad ? Y? Why i cant be like b4? Y? Y i cant concentrate with my work today or forever or ...?? Hate went this happen... i asking myself Y SHOULD I FEEL SO SAD? I mcm tak percaya perasaan nie dah menguasai aku! life alwayz not fair to me!.. hate myself. Ishhhh ... benci nyer.....i must throw away from me b4 getting worst.

But HOW?

28 October 2008


Nak habis kan masa yg terluang dlm 5 min

hehehe nie gambo i dan my son masa on the way blk putrajaya... sambil boring tu snap picture la... bulat mata my son kene flash camera. hehehe... kelakar...

tercengang my son bila i sebut cheese....



nie pulak saat2 ader tangan panjang yg cuba nk interframe... ishhh haru biru jugak...




Nie pulak saat2 bila kepenatan but ... my son masih boleh ketawa sambil menunggang kuda... Yepp.....kids alwayz happy. Memang indah bila jd kanak2 rite...

23 October 2008

PA cemerlang, gemilang, terbilang...

hai everyone... dah lama i tak tulis blog i ... hemmm nie i tengah enjoy ngan member i masa open house BEA.


sebelum gi melantak... aper lagi posing ler...hihihi ...





Gambo nie pulak semua secretaries yg control cun depan camera. hehehe... bila lagi nk over mcm nie...

22 September 2008

Dekorasi Bahagian Antarabangsa..

Hari tu ... i ngan kengkawan cibuk menyiapkan dekorasi hali layer bagi mengcunkan Bahagian Antarabangsa tempat i krojer nie ler. Wahhhh semua olang manyak semangat ooo ... fuhh... loteh jugak bila memeraskan kepala hotak..!!. Ahhh... takper ... layer punyer pasai keep the change! ponat pun ponat ler... janji ader kepuasan...




Nie ler i tengah memanjat... konon2 nk susun words kat dinding. Karang ader jugak budak jatuh tergolek.. huhuhu...







Nie lagi sorang hero pada wanita2 di Bah. Antarabangsa nie... dia ler sifu.. bab2 memanjat, senget2... lampu bling2 ... serah ajer pada dia.. gerenti marvelous nyer...!!


Nie pulak dayang- dayang yg turut bertungkus lumus jugak mencabut slopetape kat belakang polistrin tu... :D ... Gambo kak zana ajer tak der kat camera i sebab kak zana busy mengprint colour words kat atas.




Opss .. to be continue... episod yg akan dtg..!!


jeng ... jeng ... continue abit ler... hemmm... kay after all settle making decoration for hari rayer everyone become happy... sure la.. so result will be like this... simple...



16 September 2008

How to weaving ketupat

Hai... dah lama i tak menulis kat blog nie kan.. well lately really busy . Hemmm today i like to share with u all about weaving ketupat.

But before that... i will explain what is Ketupat. Hemmm... Ketupat (not to be confused with Lontong) is a type of dumpling from Indonesia, Brunei, Singapore, Malaysia and the Philippines (where it is known by the name Patupat in Kapampangan. Puso in Cebuano, or Ta'mu in Tausug), made from rice that has been wrapped in a woven palm leaf pouch which is then boiled. As the rice cooks, the grains expand to fill the pouch and the rice becomes compressed. This method of cooking gives the ketupat its characteristic form and texture of a rice dumpling. Ketupat is usually eaten with rendang (a type of dry beef curry) or served as an accompaniment to satay. Ketupat is also traditionally served by Indonesians, Moros and Malays at open houses on festive occasions such as Idul Fitri (Hari Raya Aidilfitri). During Idul Fitri in Indonesia, ketupat is often served with chicken curry, accompanied with spicy soy powder. Among Filipinos, puso is also traditionally used as a pabaon or a mobile meal, traditionally brought by workers as a type of packed lunch, served with any selection of stews.

There are many varieties of ketupat, with two of the more common ones being ketupat nasi and ketupat pulut. Ketupat nasi is made from white rice and is wrapped in a square shape with coconut palm leaves while ketupat pulut is made from glutinous rice is usually wrapped in a triangular shape using the leaves of the fan palm (Licuala). Ketupat pulut is also called "ketupat daun palas" in Malaysia.

In Indonesia, ketupat sometimes boiled in thin coconut milk and spices to enhance the taste.
Local stories passed down through the generations have attributed the creation of this style of rice preparation to the seafarers' need to keep cooked rice from spoiling during long sea voyages. The coco leaves used in wrapping the rice are always shaped into a triangular form and stored hanging in bunches in the open air. The shape of the package facilitates moisture to drip away from the cooked rice while the coco leaves allow the rice to be aerated and at the same time prevent flies and insects from touching it.

Ok .... HOW TO WEAVING KETUPAT. First we need a material for weaving the ketupat. Normally we use coconut leaves.The stick which forms the spine of the leaves is removed with a paring knife so that the leaves are split in two ribbon-like pieces. The young leaves of the coconut plant are used. These young leaves are light yellow in colour with green edgings down the long outer sides of the leaves. The length of the coconut leaves is just right for ketupat weaving. The wider the leaves the bigger the ketupat casing will be. The instructions given below is for the traditional ketupat - somewhat square in shape. Another type of ketupat casing is woven in the shape of an onion - called ketupat bawang.

Pandan leaves may also be used. The pandan leaves used are of the long variety and not the type commonly used for food flavouring. However, because of the scent or flavour of the Pandan leaves, such leaves are not usually used when the ketupat is served as a complement to certain dishes as the pandan flavour might affect the taste of the accompanying dishes. Ketupat are therefore traditionally served plain without any flavour. However, some ketupat are boiled in coconut milk seasoned with some salt.

For decorative purposes, ketupat casings may be woven in multicoloured craft ribbons.





Briefly stated the ketupat weave comprises three vertical and three horizontal interlocking loops. The two ends of the split coconut leaves end up together at the diagonal opposite ends of the ketupat casing: the 2 narrow ends finish together diagonally opposite the two broad ends. The opening of the ketupat (into which rice is filled) is located at the top end where the broad ends of the leaves are located.
The leaves are initially handled iand placed in the manner illustrated in figure (1) below. When making the X, the B leaf should be longer than the A leaf so that there is sufficient space to line up the vertical loops.from the centre of cross to the B end of the leaf.







The 3 vertical loops (figures 2,3,4) are to be kept close together as otherwise it may be difficult to handle the weave when you get to stage (8) where the weave has to be turned around so that the bottom is turned up to face you. A loose weave may just fall apart then. Furthermore, you may also run out of the lengths of the leaves if the weave is woven too loose.









Dexterity comes with practice. A skilled person can complete one ketupat casing in under 1 minute.










Resources : web.singnet.com.sg/~hsh17/sect1ketupat.htm and Wikipedia.

04 September 2008



Pain inside itself
Growing to a hateful disease
Feel to screem
Feel to shout
AND
Hope this pain will end forever
but why this pain still hurts
why?..... why?.....
I thought that I could walk on my feet
but its hard when i'm walking around with this pain
Belived I was strong enough to make it
I look back now
wish I could change the past
My fake smile completely crumbles
I starting to show my weakness
Suddenly my tears that i hidding before finally fall
and theres nothing i can do.

03 September 2008

SELAMAT BERPUASA

happy fasting day everyone...!!


To all my friends please remember;
When we observe Fasting, here is something that happens:

I feel hungry -> My mind says "I am Fasting" suddenly I REMEMBER ALLAH because I am Fasting for Him!
I feel thirsty -> My mind says "I am Fasting" suddenly I REMEMBER ALLAH.
I think something NEGATIVE my mind says "I am Fasting" suddenly I REMEMBER ALLAH because I am Fasting for Him!
Fasting helps us to become 'Conscious of God', He is watching us! Beware!

28 August 2008

Makan Lunch Time Di Pantry Bersama Kengkawan

Nie ler kengkawan yg baru pas mencekik kat pantry.... actually i tak interframe sebab i nie juru gambo... hahaha.... tengok ler dunia zynor buat iklan gigi... sengaja ajer promote colgate... hehehe!!

Birthday Party anjuran Taska anak i.

Semalam pas ambik Haris Haikal kat taska, teacher Haris menghulurkan satu invitation for birthday party untuk pelajar yg lahir dari bulan Januari until Ogos. Wahh... gerenti happeningnyer kan coz taska nie baru ajer bukak kat KPDN nih.. Student masih tak ramai tp ok la sebab teacher byk kat citu.


Today... early morning i dah kene alert coz ader birthday party. Boss i benarkan i joint that's party.. Bila i masuk ajer depan pintu taska...terkezut cikit ler coz semua budak ceria dan happy gara2 dpt present besau dari teacher!! fuyooo !!..ala maklum nk sambut besdaykan... hehehe!!!... Anak2 kecil pakai baju comey2 gitu .... anak i ajer asik nak merengek ajer bila nampak i n hubby. hemmm... macam nie ler keadaan dan gembiranyer anak kecil bermain...

Tapi anak i nie lain pulak cerita... orang lain happy.... Haris asik nk melalak ajer... that time dia baru perasan kehadiran i n my hubby..

Bila kami tersengeh ajer malas nk layan.. mula ler dia tunjuk aksi yang biasa tuh..!!hehehe.. kelakar.... dah tue bila papanyer dah dukung baru nak senyap... ishh... jenuh kalu mcm nie !! hehehe!!

Macam -macam anak i nie...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...